Pitbull opisuje. Ale taky dospívá

KatarínaStraková

Soudě podle sedmé studiovky Global Warming amerického Pitbull, rčení „krást se nemá“ se na Floridu zřejmě ještě nedostalo. Nicméně postupně tam alespoň začínají pronikat pojmy jako hudba nebo melodie. A to se cení.

Na desce Global Warming je zřetelný Pitbullův obvyklý snobský rukopis, který používá pro psaní pozvánek na velké plážové večírky. Tentokrát ale ve sdělení post scriptum drobným fontem dodává, že na akci se mohou přijít podívat i obyčejní popaři.

Pitbull si sem tam rád půjčí citát s přímým uvedením autora, v opisování je ale tak neobratný, že by si ho všiml i sebelhostejnější profesor. V refrénu Outta Nowhere se s Dannym Mercerem ani nesnažili předstírat a obšlehli Bluntovo You’re Beautiful jak přes kopírák. Totéž platí pro Last Night, která se zase nápadně podobá Beautiful Girls Seana Kingstona.

Poslechněte si Pitbulla v YouRadiu

I tak je ale Global Warming docela příjemné překvapení. Ve srovnání s předchizí Planet Pit (recenze) je aktuální deska opravdu mnohem melodičtější a méně selektivní, za což mohou hlavně úryvky vypůjčených skladeb. Například Feel This Moment, kde se objevují citace z Take On Me od A-ha, nebo také Back In Time, jehož refrén je převzatý z původní Love Is Strange R’n’B dvojice Mickey a Sylvia, patří mezi vrchol celého alba.

http://www.youtube.com/watch?v=ykyYh2-YL7U

Atmosféry blikajících discokoulí, dobře zásobeného baru s bohatým výběrem kvalitních dlouhých brček mnoha barev a parketu plného chlapco-mužů v bílých košilích a přiléhavých džínsech, v nichž si očividně připadají nesmírně sexy, se ale deska i přesto úplně nezbavila.

Global WarmingJde o nahrávku, která bude skvěle fungovat na jakékoliv "lepší" diskotéce. Pravda, kdyby Jirka Neumann přišel v pátek v Lucerně s Tchu Tchu Tcha, dostal by asi po hlavě rajčetem, třeba na Občanské plovárně by ale tahle tuctovka projít mohla.

Pitbull – Global Warming
Vydavatelství:
Sony Music
Celkový čas: 56:04
Seznam skladeb:  Global Warming, Don’t Stop the Party, Feel This Moment, Back in Time, Hope We Meet Again, Party Ain’t Over, Drinks For You (Ladies Anthem), Have Some Fun, Outta Nowhere, Tchu Tchu Tcha, Last Night, I’m Off That

Témata:,