Pitbullovo vymývání mozků na planetě Pit

KatarínaStraková

Necelých osm měsíců uběhlo od chvíle, kdy kubánsko-americký rapper Armando Christian Pérez alias Pitbull vydal své poslední a jediné kompletně španělské CD Armando. Škoda, že na Planet Pit se latinských rytmů nedrží. Jsou totiž to lepší, co Pitbull dokáže nabídnout.

Přiznám se, že Pitbullovy začátky nemám zrovna zaryté pod kůží. Prvotina M.I.A.M.I. kolem mě prolétla prakticky bez povšimnutí, ani jeho další tvorba mě dvakrát neuchvátila. Pitbullovy tracky působily vždycky tak trochu elitářsky – „Pojďte, hoši, sjedeme se koksem a cestou na plážovou koktejl párty zaskočíme do solárka.“ Nikdy jsem nedokázala pochopit, jak je možné, že jeho alba dosahují zlatých ocenění (dokonce jsem ho jeden čas podezřívala, jestli si je nekupuje sám).

Planet Pit už je pro širší publikum, skladby jako International Love, Where Do We Go nebo Took My Love se klidně můžou linout z dívčích pokojů studentské koleje. Na zajímavosti desce rozhodně přidává spolupráce například s Chrisem Brownem, Kelly Rowland, T-Painem, Sean Paulem nebo Akonem.

Pitbull feat. Chris Brown – International Love

Album můžeme pomyslně rozdělit na dva díly; jeden by dostal název tristní, ten druhý celkem povedený. První části chybí jakákoli myšlenka. Monotónně identický rytmus většiny skladeb dělá dojem průhledného brainwashingu, přičemž nejvíc je to slyšet v songu Pause. Stopy naděje, které by některé písně mohly vykazovat, rapper nenávratně uklidí jediným stisknutím spouště.

Pitbull – Pause

Například v singlu Give Me Everything, jenž dokonce začátkem června dosáhl na druhé místo v hitparádě amerického magazínu Billboard, mohl dostat významnější pozici klavír, Come N Go by zase zněla lépe se silnějšími vokály.  

Pitbull feat. Kelly Rowland – Castle Made of Sand

Pitbull feat. T-Pain – Shake Senora

http://www.youtube.com/watch?v=H47ZrF3g24Q

„Zdařilejší“ část přichází s písní Shake Senora (obsahující úryvky z Jump In the Line od Harryho Belafonte z roku 1961) a pokračuje chytlavou International Love se slabou vůní prvoplánu, ale zároveň s výrazným odrazem Chrise Browna. Za zmínku stojí i lehce patetická Castle Made of Sand, kde drží hlavní slovo zpěvačka Kelly Rowland.

Pitbull - Planet PitDruhou polovinou, v níž nahodil letní šat a s ním i náladu, Pitbull ve finále potvrzuje, že latinský melír mu sluší přece jen víc.

Pitbull – Planet Pit
Vydavatelství: Sony Music
Celkový čas: 42:49
Seznam skladeb: Mr. Worldwide (Intro), Give Me Everything, Rain Over Me, Hey Baby (Drop It to the Floor), Pause, Come N Go, Shake Sennora, International Love, Castle Made of Sand, Took My Love, Something For the DJs, Mr. Right Now, Shake Senora Remix, Oye Baby, My Kinda Girl

 

 

 

 

Témata:, ,