Pivo a párek na tácku, to je moje, říká Petr Bende

Lubos-Prochazka

Zpěvák Petr Bende (32) je nejvýraznější tváří druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar, i když skončil druhý. Je o něm slyšet mnohem víc než o tehdejším vítězi Vlastovi Horváthovi (31). S Petrem se Koule.cz setkala před sobotním vystoupením s kapelou na festivalu Stodola Michala Tučného v Hošticích u jihočeské Volyně. Řeč byla o festivalech, ale také o manželce a miminku, které se jim nedávno narodilo.

Petře, jak se na sobotu těšíte? Máte rád letní festivaly?
Jasně, to je vždy taková chuťovka. Prostě párek na tácku a pivo do kelímku… Je to úplně něco jiného než soukromé koncerty. I když ty mám taky rád, protože lidé přicházejí vyloženě na vaše písničky. Na festivalech musíme návštěvníky navnadit, protože polovina z nich tu muziku vůbec nezná.

Co vaše manželka Zuzka, jezdí na festivaly s vámi?
Snaží se, protože je s mými rodiči takový vrchní kritik věcí, které skládám.

Bojí se o vás? Na festivalech se to přeci jen hemží alkoholem a ženami…
Ona se spíše bojí, když sedím za volantem. Dokážu za rok nacestovat až 88 tisíc kilometrů. Má strach, aby se mi v autě něco nestalo.

Boural jste někdy?
Při cestách na koncerty ne. Boural jsem kdysi, když jsem měl Škodovku 120. To jsem trefil při couvání jediný sloup na parkovišti… Musím to zaklepat, od té doby nic.

Podívejte se na Petra Bendeho na festivalovém pódiu

Nedávno se vám s manželkou narodil syn Matyas. Bude po tátovi?
Kdyby byl bubeník, muzikant, byl bych docela spokojenej… (usmívá se) A kdyby pak ještě přišla holka, zpěvačka, bylo to super!

Jak se cítí rocker v roli táty?
Vysloveně krásně…. (směje se)

Nemotivuje vás „malej“ k psaní nových písní?
To víte, že ano! Na podzim bych rád vydal novou desku a píseň inspirovaná synem se na ní možná objeví. Už se mi v hlavě rýsují nějaké melodie…

Za několik dnů začíná Česko Slovenská SuperStar. Vás proslavila druhá řada České SuperStar. Budete se dívat?
Pokud bude čas, tak se nějaký díl podívám. Spíš ale budu na cestách nebo ve studiu…

Poslechněte si píseň Anděl perutí mách

Petr Bende
Narodil se 8. srpna 1977. Otec Jano je profesionální muzikant, s různými kapelami projel celou Evropu. Petr Bende absolvoval osm ročníků ZUŠ ve Velké Bíteši, obor klavír, hudební teorie a orchestrální hra. Navštěvoval také soukromé hodiny hry na bicí nástroje u profesora Pavla Šumpíka v Brně. Pak přibyla kytara a foukací harmonika. V roce 2005 ho proslavil druhý ročník soutěže Česko hledá SuperStar. Dodnes vydal dvě úspěšné desky: debutovou PB a následně Život ve vteřinách. Vystupuje s kapelou Petr Bende band. Zpívá,skládá hudbu i texty, hraje na několik nástrojů. Loni na jaře si vzal na Velehradě dlouholetou přítelkyni Zuzanu (28). Nedávno se jim narodil syn Matyas. Rodina žije střídavě v Ostravě a v Praze.

 

Témata:,