Pláže najdete po celé České republice


Nejen Praha nabízí možnost kulturního a sportovního vyžití na pláži u vody. Česká republika je spoustou krásných pláží doslova protkaná. V našem seriálu se na některých na chvilku zastavíme.

Slapy

Nejblíže Praze je oblíbená a hojně navštěvovaná pláž na Slapech. Rekreační oblast Slapy marine se nachází na vodní nádrži, v prostorách autokempu Skalice, pouhých 30 kilometrů od Prahy. Můžete si tady nejen skvěle zaplavat a zarybařit, ale také se po vodní hladině prohánět prakticky v čemkoliv od klasické loďky až po bláznivý stroj aquaskipper, který ke svému ovládání vyžaduje velkou dávkou šikovnosti. Pro osvěžení je tu denně otevřen bar až do pozdních nočních hodin.

V sobotu 25. července sem vyražte na velkou Mexickou párty, která začne v 10 hodin na BONTON molu na vodě. Čeká vás DJ Carlos, krásné modelky, nafukovací čluny se silnými motory, ale hlavně se těšte na celodenní párty zakončenou hudební a světelnou show!

Bolevecký rybník v Plzni

Bolevecký rybník na severním okraji Plzně se může od konce května pochlubit zbrusu novou pláží. Zaplavete si zde v krásném prostředí, z vodních sportů můžete vyzkoušet třeba jachting nebo surfing. Občerstvíte se u stánků a výhodou je i snadná dostupnost plzeňskou MHD. K dispozici je i nudistická pláž.

Lhota

Krásné koupání, čisté pláže, průzračnou vodu a vůni borovic nabízí jezero Lhota poblíž obce Dřísy u Brandýsa nad Labem. Spíše než jako u rybníka si budete připadat jako u moře. Zajímavá je obrovská nudistická pláž, která zaujímá více než čtvrtinu celkové plochy areálu. Nejlépe sem dojedete autem, za parkování ovšem zaplatíte. Můžete si zahrát třeba volejbal, ochuzeni nebudete ani o nabídku stánkového občerstvení.

Vranovská přehrada

Zajeďte se podívat na Vranovskou přehradu, která leží na jižní Moravě nedaleko rakouských hranic a která se honosí přezdívkou Moravský Jadran. Nachází se tu dobře vybavený Camp pláž s restaurací a barem. Využít můžete i promítání v letním kině a celé léto zde od 18 hodin vystupuje zájezdové loutkové divadlo Kašparkův svět manželů Antošových z Opavy.Ve vodě se svezete třeba na tobogánu, půjčíte si šlapadla, nebo vyrazíte pěšky na úchvatnou zříceninu hradu Cornštejn.