Po Davidu Bowiem bude pojmenováno souhvězdí. Je blízko Marsu a jeho tvar připomíná blesk

Redakce

Smrt patrně nejuniverzálnějšího hudebníka, který kdy žil, zasáhla snad všechny, kdo nežijí v jeskyni. Život Davidu Bowiemu už nikdo nevrátí, ale jeho odkaz bude žít a po svém s tím naložilo několik podnikavých Belgičanů. Rozhodli se totiž věnovat mu hvězdnou konstelaci se specifickým tvarem.

Takovouto poctu se ikonickému umělci rozhodla složit belgická rádiová stanice Studio Brussel ve spolupráci s MIRA Public Observatory. Hvězdná konstelace se nachází v blízkosti Marsu (narážka na jeho legendární album „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars“) a její tvar silně připomíná blesk (další narážka, tentokrát na Bowieho album „Aladdin Sane“, na jejímž obalu má zpěvák přes obličej namalovaný blesk – ten si mimochodem mnohem později pro svou počáteční image zvolila i Lady Gaga, pro kterou byl hudebník jedním z největších životních vzorů).

A to není všechno – kromě tohoto skvělého dárku pro už teď nesmrtelného zpěváka pro něj zmínění dobrodinci vytvořili i speciální věcičku. Na stránkách Stardustofbowie.com byla vytvořena s pomocí Google Sky mapa hvězd, ke každé z nichž může kdokoli připsat svou oblíbenou písničku od Bowieho a poslat mu tam nahoru vzkaz.

„Studio Brussel nás oslovilo, abychom našli Bowiemu nějaké unikátní místo v galaxii. Zvolili jsme nakonec sedm hvězd nedaleko Marsu: Sigma Librae, Spica, Alpha Virginis, Zeta Centauri, SAA 204 132 a Beta Sigma Octanis Trianguli Australis,“ vysvětlil Philippe Mollet z MIRA.

Nezahálí ani jeden chlapík z Velké Británie. Ten založil petici pro to, aby se Mars přejmenoval na „Bowie“. Zatím má petic 5453 podpisů a můžete se zapojit i vy na stránce Change.org.

Bowie krátce před smrtí chystal podle jeho producenta další album!

David Bowie byl už zpopelněn

Témata: