Poslední Hunger Games se blíží! Premiéra u nás již 19. listopadu

Redakce

Herečka Jennifer Lawrence i její kolegové Liam Hemsworth a Donald Sutherland jsou mezi celebritami, které hvězdným leskem v Berlíně ozdobili světovou premiéru nové - a poslední - části série úspěšných filmů Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. Diváci v dalších částech světa si na uvedení filmu do kin počkají až do 18. - 20. listopadu; v České a Slovenské republice bude mít premiéru shodně 19. listopadu.

Filmová série Hunger Games vznikla podle románové trilogie americké spisovatelky Suzanne Collinsové a líčí post-apokalyptický svět, jemuž vládne mocný Kapitol. Hunger Games (doslova Hladové hry) jsou každoročně pořádanou reality show, v níž v přímém televizním přenosu na život a na smrt bojují náhodně vybraní chlapci a děvčata ze všech dvanácti krajů. Protože vítěz může být jen jeden, jsou účastníci Hunger Games nuceni navzájem si usilovat o život.

Knižní trilogii tvoří díly Hunger Games (česky vyšlo pod názvem Aréna smrti), Catching Fire (česky Vražedná pomsta) a Mockingjay (česky Síla vzdoru). Film natočený podle první knihy se objevil v kinech v roce 2012 pod názvem Hunger Games, o rok později následoval film Hunger Games: Vražedná pomsta, a třetí díl knižní trilogie rozdělil filmový produkční tým do dvou částí – snímek Hunger Games: Síla vzdoru 1. část, měl premiéru v loňském roce.

Dosud odvysílané díly filmu přesáhly průměrně celosvětové kasovní zisky 750 milionů dolarů za každý z nich. Celkově už série Hunger Games vydělala celosvětově 2,25 miliardy dolarů (56 miliard korun).

Galerie: Kdo se skrýval pod filmovými maskami

Nejdražší filmové scény v historii. Co stálo nejvíc peněz?