Power Zone – taneční kolos jako Staroměstské náměstí

matoush

Je pátek a večer na konci pracovního týdne se patří prožít ve velkém stylu. V Amsterodamu to platí dvojnásob, a proto vás na závěr naší pouti zavedeme do Power Zone, prvního místního megaklubu. A hned v úvodu upozorňujeme: Power Zone dává slovům „velký“ a „styl“ zcela nový význam.

Klub Power Zone vznikl v průmyslové zóně mimo samotné centrum Amsterodamu, a proto je trošku oříškem se sem dostat. Pro turistu je pravděpodobně nejjednodušší dojet metrem do stanice Spaklerweg a odtud již směřovat kroky k světelnému paprsku, který Power Zone vysílá na oblohu.

Nahlédněte do Power Zone

Hala pro pět tisíc lidí – obrovský pulsující celek
Poté, co se u dveří proderete přes ochranku, čeká vás skutečně jedinečný pohled. Obrovská hala, která evokuje Staroměstské náměstí, dokáže pojmout až pět tisíc lidí. Nizozemci se rádi chlubí, že je to největší klub na světě, nebo aspoň v Evropě. Kdo ví… Tančící dav, nepravidelné stěny, oválné bary a projekce na stěnách vyvolávají dojem jednoho obrovského živoucího celku. Únik z tohoto kolosu nabízí dřevená terasa, kde se v pohodlných sedačkách můžete kochat výhledem na umělé jezero, nebo si zatancovat na nějakou osvědčenou starší vypalovačku. V hlavním sále Power Zone vystupují největší jména taneční scény, napřčíklad Alex Gaudino, Paul van Dyk a pravidelným hostem tu bývá i DJ Tiësto.

Podívejte se na diskotéku v Power Zone

Samostatnou kapitolu tvoří speciální služby. „Nabízíme vše od zaparkování auta až po osobního barmana. A pokud si koupíte VIP vstup, uděláme pro vás cokoliv,“ říká jeden ze zaměstnanců. „S VIP kartou máte rezervovaný sektor v horním patře, kde si můžete vybrat z několika set koktejlů.“

V Power Zone je pití nejlevnější
Dát si zde koktejl je požitkem i bez VIP karty za desítky eur. Místní barmani jsou totiž na špičkové úrovni, takže už pouhé sledování přípravy mojita je jedinečný zážitek. Pokud se bojíte o obsah své peněženky, vězte, že z klubů, které jsme vám tento týden ukázali, je pití v Power Zone nejlevnější. U vstupu si koupíte plastové žetony (2,50 eura za kus), které se tu používají místo peněz. Zmíněné mojito stojí dva žetony, pivo jeden a láhev šampaňského čtyři.

Název: Power Zone
Adresa: Daniel Goedkoopstraat 1-3, Amsterodam
Vstupné: od 15 eur
Web: www.thepowerzone.nl