Právě jsem měl sex. Jaká verze je nejlepší?

matoush

Říkají si The Lonely Island, dělají si legraci z hiphopu a letos se chystají vydat desku. Jejich singl I Just Had Sex, ve kterém ve skvělé formě hostuje Akon, brázdí vlny rozhlasového éteru necelý měsíc, už si ale vysloužil několik coververzí. I dnešní Šrumec se ptá: Která je nejlepší? My držíme palce českým titulkům.

The Lonely Island je kapela tří komiků z kalifornského Berkeley. Dali se dohromady v roce 2001 a od té doby baví Ameriku hlavně svými parodiemi na nejrůznější hudební žánry. Nejnověji se obouvají do hiphopu a letos vydávají desku The Best Damn Thing Ever

Hned první singl, jenž nese jméno I Just Had Sex, má všechno, co má pořádná hip hopová vypalovačka mít – beat a nosné téma; řeší se v něm život typického Američana. V klipu nechybí vnadné a snadno přístupné ženy, všemu ovšem vévodí rozesmátý a šťastný Akon. Konečně měl sex.

Zdá se vám to jako slátanina několika rádobyvtipálků, jejíž hudební hodnota je nulová? Tak se podívejte, co z ní vydupal Yoonha Hwang. Tento třiadvacetiletý korejský pianista vytvořil z I Just Had Sex skladbu, která by docela dobře obstála mezi soundtracky hollywoodských velkofilmů.

Oproti tomu Matt Godshall pojal verzi téže písně velmi civilně. Až s folkovým klidem vypráví, jak už se nikdy nevrátí do časů panictví, a když rapové pasáže občas proloží falzetovým kvílení, nelze mu nevěřit, jak moc si první soulož užil.

http://www.youtube.com/watch?v=fCntaaSaElo&feature=related

Nakonec pro vás máme videjko, které sám jeho autor nazval „nejhorší coververze všech dob.“ Dobrá, možná není nejlepší zpěvák a možná nerozumíme tomu, proč má na hlavě černou santovskou čepici – ale třeba to někomu přijde vtipné.

Kdyby někomu i těď nebylo jasné, o čem se v písničce Právě jsem měl sex zpívá, verze s českými titulky mu to objasní.

poll

 

Témata:,