Před rokem zemřel Michael Jackson. Připomeňte si jeho hitovky

Lubos-Prochazka

Fenomenální tanec moonwalk, nejprodávanější deska historie - Thriller, řada skvělých písniček, ale i nepříjemných skandálů... Řeč je o králi popu Michaelovi Jacksonovi, který přesně před rokem, ve věku 50 let a uprostřed příprav na comebackové londýnské koncerty, zemřel na selhání srdce. Pojďte si s námi připomenout jeho největší hity. Zároveň jsme pro vás připravili souhrn aktuálních informací, které se Jacksona týkají.

pollLékářská zpráva tvrdí, že hlavním důvodem zástavy srdce Michaela Jacksona bylo před rokem ve večerních hodinách našeho času předávkování sedativy, za které údajně mohl zpěvákův osobní doktor Conrad Murray. Soud lékaře na začátku tohoto roku obvinil ze zabití z nedbalosti, on se ale cítí nevinný. Z vazby se dostal na kauci, nyní pravidelně chodí na soudní jednání. Praxi Murrayovi soud nezakázal, může ji vykonávat dál.

Koule o smrti Michaela Jacksona: Michael Jackson zemřel * Tereza Pergnerová: Bůh ho smrtí ochránil

První výročí smrti Michaela Jacksona si dnes připomíná celý svět včetně České republiky. Rádia hrajé ve velkém jeho písničky, fanoušci zapalují vzpomínkové svíce. V pražském Divadle Hybernia proběhne vzpomínkový večer, na který dorazí napíklad Karel Gott, Jitka Zelenková nebo Petr Kotvald. Vstupenky jsou k dostání v pokladně divadla a stojí od 250 do 350 Kč. Ve foyer mezitím začne výstava uměleckých prací inspirovaných právě Jacksonem.
Primátor hlavního města Pavel Bém pro změnu potvrdil že na Letné, kde dříve stával Stalinův pomník, vyroste socha krále popu. Více čtetě tady.

Pohřeb Michalea Jacksona: S Jacksonem se loučila Mariah Carey i Stevie Wonder, přijel i "klučík" z Británie

Vzpomínkové koncerty netáhnou
Od Michaelovy smrti mělo proběhnout několik vzpomínkových koncertů, ze všech ale sešlo. I z toho posledního, který pořadatelé právě na dnešek chystali v Římě. Na olympijský stadion, kde měli vystoupit Marlon Jackson nebo Dionne Warwick, se ale prodalo jen okolo 5 tisíc vstupenek. Fanoušci si raději pořizují Jacksonovy desky, počítačovou hru s Michaelovou chůzí, nebo vzpomínkové knihy. Na internetu se v těchto dnech dokonce draží Michaelova kytara s podpisem.
Maminka krále popu Katherine zase vydala knihu s nikdy nezveřejněnými fotkami svého syna a přidala k nim několik příběhu; Značka MJ zkrátka nyní vydělává daleko víc než za zpěvákova živaot. Poslední zprávy ostatně hovoří o tom, že Jackson posmrtně "splatil" většinu svých dluhů – deník The Yew York Times v týdnu uvedl, že od své smrti vydělal stovky milionů dolarů.

Koule na místě Jacksonova posledního odpočinku: Forest Lawn: Tady je pohřbený Michael Jackson

Poslechněte si hity Michaela Jacksona

Black or White

http://www.youtube.com/watch?v=YVoJ6OO6lR4

Beat It

Billie Jean a tanec Moonwalk

http://www.youtube.com/watch?v=3PAJqgeeJf4

Thriller

http://www.youtube.com/watch?v=jQ_ExkfcBao

The Girl Is Mine (feat. Paul McCartney)

Témata: