Prince + Lucie + Szidi Tobias = oblíbenci zpěváka Davida Krause


Představujeme vám novou rubriku, kterou jsme pojmenovali V čem jede... Ne, nebudeme vám psát o tom, jaká si kdo pořídil auta, i když i to by mohlo o lecjakém zpěvákovi či herci něco napovědět. Nás - a doufáme, že i vás - bude především zajímat, jakou muziku mají rády naše „celebrity", jestli si stále ještě kupují desky a chodí na koncerty. Dnes jsme se ptali zpěváka Davida Krause, která aktuálně účinkuje v hiphopovém muzikálu Děti ulice.

David KrausNěkteří lidé nemusí žít za každou cenu v centru dění, aby se vkusně otáčeli za kvalitní muzikou. Na otázku, jaký by vybral nejlepší hudební počin roku, David Kraus odpovídá: "Vůbec nesleduji domácí scénu a co se kolem ní děje.“
Potom tedy klobouk dolů před muzikou, kterou vybral…

Nejlepší hudební počin letošního roku?
Jestli myslíte český počin, tak to nevím, naši hudební scénu vůbec nesleduji. Ale moc se mi líbí Szidi Tobias.

Kdybyste si mohl nechat jediné CD, které by to bylo?
O tom jsem už přemýšlel. Ale asi žádné, protože by se mi strašně ohrálo a nebavilo mě. Ale kdybych si mohl vybrat jediného interpreta, byl by to Prince.

Kam byste nejdále cestoval za svým hudebním idolem?
Nejdál maximálně někde po Evropě, ale pokud by ještě žil Freddie Mercury, tak ze tím bych cestoval po celém světě. Bohužel jsou skvělí umělci, kteří už nikdy nezahrajou.

Muzika, které byste vystavil stopku?
Mě nevadí žádná muzika.

Na jaký hudební nástroj byste chtěl umět hrát?
U mě v kapele bych si chtěl umět zahrát beglajty (doprovod) na kytaru.

Muziku, kterou byste vybral na svou svatbu?
Tak o tom jsem už také přemýšlel. Je toho strašně moc. Z české scény by to bylo asi něco od Lucie z jejich starších věcí. Ale třeba S cizí ženou v cizím pokoji (autorů Hapky a Horáčka) to je taky výborná písnička.

Témata: