Příprava na Nightwork v zoo: Nejzábavnější zvířátkové klipy

matoush

Skupina Nightwork připravila pro návštěvníky ZOO Praha speciální atrakci. V neděli a v pondělí 24. a 25. července se jako živočišný druh homo sapiens Nightworki vystaví ve speciálním výběhu, v pondělí večer navíc odehraje ve výběhu koncert. To nás inspirovalo k přípravě YouTube Šrumce z  těch nejzábavnějších videoklipů, kde vystupují lidé převlečení za zvířata. Předem upozorňujeme – Marii Pojkarovou s pejsky jsme do výběru nezařadili.

Začněme klasikou. Provokativní americké uskupení The Bloodhound Gang vydalo v roce 1999 legendární hit The Bad Touch. “Ty a já, lásko, nejsme nic jiného než savci,” zpívají v něm. Když jako opičáci poskakují po městě, vybírají si blechy a pojídají červy, málokteré prohlášení zní tak pravdivě.

Zůstaňme ještě chvíli v devadesátých letech. V době, kdy čím zvláštnější baru vlasů muž měl, tím žádanější byl, v časech, kdy byly diskotéky plné žádostivých dívek. Přesně tak vyznívá klip k písni We Belong To the Sea od dánské skupiny Aqua. Kdyby vás nebavil extrémně vlezlý song, ta ryba reprezentuje skutečnou kolébku počítačové animace.

http://www.youtube.com/watch?v=XIVCb459bkQ

Chcete-li naopak vidět skutečně velmi dobré zvířecí převleky, máme pro vás Sunchytime od Dario G. Klip k songu, který dobyl drtivou většinu hitparád, obsahuje plno lidí pomalovaných tak, aby vypadali jako africká zvířata. A je to docela legrace.

http://www.youtube.com/watch?v=BY2OFztWiuY

Zcela unikátní je i video k Atomic Dog od George Clintona. Nejen proto, že v něm hrají buďto animovaní psi, nebo herci ve psích oblečcích, ale hlavně z toho důvodu, že se na něm podílely takové hvězdy jako MC Hammer nebo…ehm… Snoop Pess, tedy Dogg.

http://www.youtube.com/watch?v=LuyS9M8T03A&feature=player_embedded#at=241

Důstojnou tečkou na závěr budiž dnes Dustin The Turkey. Krocan Dustin je irský popový projekt, který v roce 2008 reprezentoval zelený ostrov v Eurovizi. Příliš úspěchu sice nesklidil, rozhodně však upozornil na Irsko. Takže, dámy a pánové, prdícím krocanům zdar!

http://www.youtube.com/watch?v=q_Q8uRUld-Q