Přistoupili? Film, ve kterém možná najdete svou cestu

Redakce

Kolikrát jste už v životě jeli vlakem a pozorovali lidi kolem sebe - v kupé, na chodbě, nastupující, vystupující? Přemýšleli jste o tom, co dělají, jací jsou, kam jedou, proč tam jedou?

Neznali jste jejich jména a možná jste je chtěli znát! Napadlo vás někdy, že vás takoví lidé mohou ovlivnit třeba na celý život, i když s nimi strávíte jen zlomek času?

Možná se vám to zdá nemožné, ale i jedno takové setkání může znamenat neuvěřitelnou změnu. A přesně o tom je krátký studentský film Terezy Pospíšilové Přistoupili?.

Mladý romský kluk (Martin Siegel) přistoupí do kupé ke starému pánovi (Stanislav Zindulka). Jak dopadne jejich střetnutí?

Každý z nich je odjinud, jinak vychován, jinak stár, jede dobrovolně nebo možná utíká. Mohou se navzájem ovlivnit, i když se předtím vůbec neviděli a mají tak málo společného?

Odpověď na tuto otázku se dozvíte, když ve středu 18. ledna 2017 dorazíte ve 20:30 hodin do kina Aero, kde se bude konat premiéra tohoto snímku za přítomnosti režisérky a protagonistů. Tři songy akusticky bez aparatury pak zahraje kapela Zrní, která je tvůrcem hudby k filmu. Takže si to zapište do diáře a vyrazte!

Film Kytice má nový obraz a zvuk a může znovu do kin

Udílení filmových cen Zlatý glóbus ovládl muzikál La La Land

 

Témata: