Přízrak Londýna: Nosková uchvátila hlasem

Redakce

Byli jsme se podívat na muzikálu Přízrak Londýna v pražském Divadle Hybernia. A málem jsme odpadli ze zpěvačky Michaely Noskové!

Londýn, Whitechapel, 1888. V srdci pochmurné a bezútěšné londýnské čtvrti Whitechapel zavraždil neznámý útočník jednu z místních prostitutek. Za zločin je zatčen drsný řezník Chuck, který oběť v předvečer vraždy surově zbil. V té samé době přichází do Whitechapelu také dva mladíci z bohatého londýnského West Endu hledat dobrodružství, každý však jiného druhu: zatímco samolibý Sean si chce se zdejšími ženami především užívat, citlivý Henry maluje jejich portréty a akty.

Oběma se zalíbí krásná švadlenka Evelyn (Michaela Nosková), kterou nad ránem náhodou potkají v jedné z potemnělých uliček. Právě její sestra Annie se ale stává druhou obětí tajemného vraha, který její tělo při svém zuřivém činu příšerně zohaví. Děsuplných vražd si začínají všímat i novináři, kteří v senzačních popisech okolností obludných činů vidí šanci lépe prodat své bulvární plátky.

Londýnem se šíří strach. Situací kolem ohavných vražd a doprovázejícího mediálního skandálu jsou znepokojeni nejen policejní vyšetřovatelé a ředitel Scotland Yardu, ale také vláda i sama královna Viktorie. Počet brutálně zavražděných a znetvořených prostitutek se neustále zvyšuje, napětí a nervozita stoupá.

Kdo je ale oním záhadným vrahem s přezdívkou Jack Rozparovač? Řezník Chuck, senzacechtivý novinář, nevrlý doktor, podivínský dědek, úlisný pasák, Sean, Henry nebo snad někdo jiný? To se dozvíte, když si na muzikál zajdete.

To by tak bylo k popisu děje. A jaký pocit jsme z muzikálu měli? Kulisy i kostýmy jsou povedené, o tom není pochyb. Nejvíc nás ale z hudebního hlediska zaujala Michaela Nosková.

Překvapila andělským hlasem! Její muzikálová sóla v první půlce muzikálu neměla chybu. Kdo se chce pokochat čistotou hlasu, určitě doporučujeme si ji jít poslechnout.