Proč letos koukat na ceny MTV? Kvůli Lady Gaga a comebacku ‚N Sync

josefmartinek

Už potřicáté přicházejí v neděli 25. srpna jedny z nejvýraznějších popkulturních hudebních cen,  MTV Video Music Awards. Po loňském slabém ročníku, který se potýkal s velmi nízkou sledovaností, se letos MTV snaží o reparát. Proč by právě letošní VMA měly být jedinečné? Tohle bude osm vystoupení, která se vyplatí sledovat.

Lady Gaga – Applause

Těžko by mohly Video Music Awards v současnosti lákat diváky na větší jméno než Lady Gaga. Právě tato excentrická provokatérka, která bude show zahajovat, je v posledních týdnech doslova všude – její novinkový singl Applause z listopadového alba ARTPOP se ihned po uvedení dostal do čela iTunes hitparád ve více než padesáti zemích světa, doprovodný videoklip získal za čytřiadvacet hodin od zveřejnění přes sedm milionů zhlédnutí na YouTube. Sklidí Gaga Applause i na předávání MTV?

http://www.youtube.com/watch?v=pco91kroVgQ

Katy Perry – Roar

Osmadvacetiletá Katy Perry předvede divákům hudební televize poprvé živě svůj nový singl Roar, který předznamenává říjnovou novinku Prism. Vystoupení rodačky ze Santa Barbary patří bezesporu mezi nejočekávanější. A to i přesto, že o Katy se všeobecně ví, že toho naživo příliš nezazpívá. Uslyšíme v neděli od partnerky písničkáře Johna Mayera také zpěv, nebo ve svém vystoupení nabídne jen ušitrhající Řev?

Kdo letos soutěží v hlavní kategorii o video roku?

Justin Timberlake (Mirrors), Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz (Thrift Shop), Bruno Mars (Locked Out of Heaven), Robin Thicke feat. T.I. a Pharrell (Blurred Lines), Taylor Swift (I Knew You Were Trouble)
Komplet nominace najdete zde.

Justin Timberlake a ‚N Sync

Jeden z nejvýraznějších zpěváků současné pop music, dvaatřicetiletý Justin Timberlake, by měl být jednou z hlavních hvězd letošního ceremoniálu. Nejen že živě zazpívá, ale bude také kandidovat hned na šest sošek Video Music Awards včetně té nejdůležitější – za videoklip roku, jimž se může stát snímek Mirrors. I pokud by ale JT ke svým dosavadním čtrnácti cenám MTV další nepřidal, jednu trofej si odnese určitě: organizátoři mu totiž udělí speciální Michael Jackson Award Vanguard za celoživotní přínos hudbě. Všemu pak dodalo korunu čerstvé odhalení, že spolu s ním na VMA vystoupí i jeho původní chlapecká skupina ‚N Sync, která se v roce 2002 rozpadla.

 

Daft Punk – Get Lucky

Ani francouzští Daft Punk letos pochopitelně na Video Music Awards nemohou chybět. Robotické duo z Paříže tento rok ohromilo svět deskou Random Access Memories (recenze). S čím se Thomas Bangalter a Guy-Manuel de Homem-Christo v Brooklynu předvedou? Samozřejmě se svým megahitem Get Lucky, který i po mnoha měsících od vydání boří světové hitparády.

 

Robin Thicke – Blurred Lines

Největší hit léta 2013 v USA? Jednoznačně Blurred Lines. Robin Thicke se svým singlem vládne americké hitparádě už neuvěřitelných deset týdnů v řadě a zdá se, že i očekávané novinky Lady Gaga a Katy Perry na něj budou krátké. Logicky proto šestatřicetiletý zpěvák předvede rozmazané čáry živě i na nablýskané newyorské show.

 

Macklemore & Ryan Lewis – Same Love

Nejvíce nominací (6) si vedle Justina Timberlakea letos odnesla hiphopová dvojice Macklemore & Ryan Lewis. V Česku je proslavila zejména hity Thrift Shop a Can’t Hold Us, za velkou louží ale vzbudila rozruch také skladba Same Love, ve které se pánové veřejně postavili za rovná práva homosexuálů. Vysloužili si za to mimo jiné i nominaci v kategorii Nejlepší video se sociálním poselstvím. A právě zprávu o toleranci vyšle duo světu prostřednictvím Same Love také během slavnostního večera v Brooklynu.

http://www.youtube.com/watch?v=hlVBg7_08n0

Kanye West – Black Skinhead

Šestatřicetiletý rapper Kanye West sice v Česku příliš netáhne, v zámoří ale patří mezi současné největší hvězdy. Na večírku MTV vystoupí letos už posedmé, čímž vyrovná historický rekord Madonny. Předvede skladbu Black Skinhead ze své nejnovější desky Yeezus (recenze), která v červnu debutovala na prvním místě americké prodejní hitparády.

 

Miley Cyrus – We Can‘t Stop

Bývalá dětská hvězdička

letos rázným krokem vykročila do světa velkého popu, když se se singlem We Can’t Stop postarala o jeden z nejkontroverznějších hitů roku. Oplzlé video, v němž letos třikrát nominovaná rodačka z Nashvillu stále dokola vyplazuje jazyk nebo kroutí pozadím, trhá na YouTube rekordy sledovanosti. Je jasné, že skladba musí zaznít i na vyhlášení MTV.

 

Témata: