Proč mají psychopati u žen větší úspěch?

Redakce

Grázlové jsou při svádění žen úspěšnější než hodní a milí hoši. Proč?

Rakouští vědci v psychologickém experimentu prokázali, že čím má muž více psychopatických, machiavelistických a narcistických rysů, tím má větší šanci, že ženu sbalí. Pro ženy jsou muži s temným charakterem neovladatelně přitažliví.

Narcistický muž má sice nízké sebevědomí a snaží se druhé ovládat, ale navenek se projevuje velmi sebevědomě, poutá záměrně pozornost, snaží se okouzlit, je marnivý a trpí grandiozitou (nafouknutou představou o své výjimečnosti). Machiavelisté jsou podle webu Odhaleno.cz chladní, myslí amorálně, s lidmi manipulují, lidi využívají a prahnou po penězích, slávě a moci.

Psychopati se chovají protispolečensky, vyhledávají vzrušení, manipulují s druhými a jsou impulzivní. Podle vědců z Grazu mají muži temné triády (narcismus, machiavelismus a psychopatie) větší úspěch při balení a svádění žen, ale z hlediska dlouhodobého vztahu jsou nepoužitelní.

Před nimi naopak vítězí muži s pozitivními vlastnostmi Velké pětky – extroverti, vstřícní, otevření, svědomití a emočně vyrovnaní.
„Ačkoli má temná triáda jisté výhody pro krátkodobé vztahy a známosti, v reálném životě při výběru dlouhodobého partnera výhodné nejsou,“ tvrdí doktor Emanuel Jauk z Grazu.

5 věcí, které kluci nechtějí, abyste věděli o jejich penisu

10 vlastností, které vás dělají atraktivní bez ohledu na vzhled