Proč po párty vypadáme tak strašně? Tady je 5 důvodů

Redakce

Probudit se po protančené noci plné alkoholu není nikdy legrace, ale proč jsme jak zombie? Tělo bolí tak, jako by se blížila chřipka, a náš obličej? Nekomentovat. Proč tomu tak je?

  1. Jsme dehydrovaní. Když máme kocovinu, jediné co potřebujeme a chceme, je silný vývar a voda. Hodně vody. Je to způsobeno tím, že alkohol snižuje množství antidiuretického hormonu v těle a díky tomu jsme absolutně dehydrováni. Aby jste tomu zabránili, při pití alkoholu pijte hodně vody a uvidíte, že ráno budete vypadat mnohem lépe.
  2. Chybí nám vitamíny. Kvůli alkoholu také přijdete o vitamín A, který hraje hlavní roli v obnově buněk. Bez něj je pleť bez lesku a velmi povadlá. Vitamín získáte zpět díky mléčným výrobkům, masu a zelenině.
  3. Oteklost. Obličej vypadá tlustší. Bez vody a vitamínu začnete otékat.
  4. Načervenalý obličej. Občas se stane, že je pleť po alkoholové noci červená. Je to především tím, že alkohol zvyšuje průtok krve. Buďte tedy opartní, protože to může mít i trvalé následky – všichni známe červené nosy alkoholiků.
  5. Nedostatek spánku. Přijdete v pět ráno a myslíte si, že budete při vstávání v devět do práce dostatečně vyspalí? Težko. Kvůli alkoholu není spánek navíc ani kvalitní, proto se cítíte po probuzení hrozně a možná tak i vypadáte.