Prosinec v kinech nepřinese jen Star Wars, ale i jiné výborné filmy

Redakce

Kina nám v prosinci nabídnou velmi zajímavý příval filmů. Na co se můžete těšit?

  1. Vánoční Kameňák

Asi vás to zarazí, ale bude nový Kameňák. O čem? Můžete opět čekat bláznivou komedii, která zase sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát nemá klidný advent. Chce proslavit Kameňákov, ale plán postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp mu pokazí nepřející občanští aktivisté. Jak to dopadne?

  1. Most Špiónů

Novinka Stevena Spielberga vás jistě potěší. Tom Hanks je opět ve skvělé kondici, Spielberg se nakopl a vojenský žánr jim prostě jde. Tohle je tedy spíše thriller z prostředí studené války. O hudbu se postaral Thomas Newman a děj vypráví o pravdivém příběhu Jamese Donovana, kterého hraje již zmíněný Tom Hanks.

  1. Malý princ

Klasická kniha Antoune de Saint-Exupéryho, kterou musel číst snad každý, se konečně dočkala filmového zpracování. Animovaná pohádka je ve 3D technologii a stop-motion. Podívejte se trailer a budete dojatí. Příběh je o malém děvčátku, které chce jeho matka připravit na život dospělé ženy až příliš brzy. Její plány naruší dobrosrdečný starší soused, který jí ukáže svět plný dobrodružství, naděje a lásky. Svět, jaký mu kdysi ukázal Malý princ.

  1. Perfektní den

Jedná se o španělské drama režiséra Fernanda Leóna de Aranoa, v němž si zahraje Benico Del Toro. Když zde hraje právě tento herec, měl by to být dobrý film, ne? Film pojednává o skupince kumanitárních pracovníků, kteří pomáhají při řešení vyhrocené krizové situace ve válečné oblasti.

  1. Bod zlomu

Mladý agent FBI v utajení objeví zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí uvolněným přístupem k životu, ale i zákonům. Skupina nezná žádné limity a provádí nevídané a velmi propracované zločiny, bez ohledu na to, kolik pravidel poruší nebo kolik lidí zemře.

  1. Milenci těch druhých

Jason Sudeikis a Alison Brie se v nové komedii představí jako závisláci na sexu, kteří nejsou schopni udržet si zdravý vztah s jinou osobou. Jaká je jejich šance na opravdovou lásku?

  1. Star Wars: Síla se probouzí

A je tu konečně to, to na co tu všichni čekáte. Film natáčel režisér J. J. Adams, který se už před natáčením osvědčil restartováním ságy Star Trek. Film je presentován jako návrat ke kořenům ságy Star Wars. Původní postavy staré trilogie a jistá dávka nostalgie, to je to, na co se můžeme těšit.

Režisér Peter Jackson o natáčení Hobita: Jak se mu pracovalo?

Den díkůvzdání v seriálech: Tyto scény byly NEJ