První koncert Petra Ševčíka


Finalista druhého ročníku Československé SuperStar uspořádal svůj první koncert v rodném Brně. Na programu byly nejen Petrovy sólové písně ze soutěže, ale také pestrobarevné acappellové skladby v podání vokálního seskupení Flow of Voices, jehož byl Petr zakládajícím členem. Koncert byl zcela vyprodán a neobešel se bez závěrečného nekonečného aplausu ve stoje! Po koncertu se Petr zúčastnil narozeninové afterparty, kterou pro něj přichystal jeho oficiální fanklub.

 

Koncert Petra Ševčíka a vokálního seskupení Flow of Voices se konal v sobotu 11. 6. 2011 v koncertním sále na Smetanově ulici v Brně.  Řada fanoušků čekala před budovou již hodiny před začátkem. Přicestovali za svým idolem ze všech koutů České republiky, ale i ze Slovenska a nechtěli si nechat ujít jediný tón, i kdyby jen ze zvukové zkoušky. 

Krásný koncertní sál s bezmála třemi sty místy byl zcela vyprodán a vystoupení začalo acappellovou skladbou „I Feel Good“, při níž se nám představili Flow of Voices v kompletní sestavě Dan Rymeš, Petr Ševčík, Adam Zemek, Honza Polášek, ještě rozšířené o Jiřího Müllera a Tomáše Janečka, kteří skupinu doplnili po čas Petrovy účasti v SuperStar.  Následovala Petrova autorská píseň „You are my sun“, která je u fanoušků velmi oblíbená i kvůli tanečním kreacím, které při ní chlapci předvádějí. V průběhu večera jsme se dočkali i zvuku Flow bez Petra, když zazpívali například „Robe of White“, „Awesome God“ nebo „He gave her water“.

Zazněly i hity letošní SuperStar

Prvním sólovým číslem večera byla píseň od britské skupiny Keane  „This is the Last Time“, se kterou Petr zaznamenal v soutěži asi největší úspěch. Tentokrát se sám doprovázel na klavír a za svůj výkon sklidil bouřlivý potlesk! Následovaly další acappella skladby „Shut de do“, „More than words“ od skupiny Extreme a další Petrova píseň „ Time“.

Obrovské ovace sklidil Petr za další sólovou píseň – „Sail Away“ od kapely The Rasmus, o které prozradil, že ji chtěl zpívat již v semifinále SuperStar, ale byla mu místo ní vybrána právě píseň od Keane.  Svým projevem strhnul všechny přítomné a tuto píseň v jeho podání je možné označit za nejlepší sólový výkon večera. Před přestávkou nám Flow zazpívali ještě „Who’s gonna tell the Child“ a „Sweet Fellowship“, jejíž chytlavou melodii si mnozí broukali až do začátku druhé poloviny večera.

Petr zahrál na klavír, kytaru i ukulele

Po přestávce se celý sál dostal do varu při havajském podání písně „Somewhere over the Rainbow“, při které se Petr mistrně doprovázel na ukulele. Adam opět nezklamal svými neopakovatelnými tanečními kreacemi a Honza Polášek překvapil svým výkonem na triangl! V této již naprosto uvolněné atmosféře zazněla další píseň ze SuperStar – Kolerova „Chci zas v Tobě spát“. I tentokrát ji Petr zazpíval a zahrál skvěle a opět dokázal, že v jeho případě není kytara jen „kusem dřeva, které činí zpěváka přitažlivějším“… 

Po písni „Acappella“ zazněla již třetí skladba z dílny Petra Ševčíka „Escape from Reality“, která svou naléhavostí a melancholičností načas uklidnila rozbouřené emoce v sále. Pro připomenutí následovala další semifinálová píseň „You raise me up“ od skupiny Westlife. Petr se opět doprovázel na klavír a oproti soutěžnímu výkonu tentokrát ubral nadpozemsky čistých tónů a přidal na chrapláku a tím i na výrazu. Aplaus, který následoval, se zdál být nekonečný!

 

Premiéra nové autorské skladby Petra Ševčíka

Nezpochybnitelným vrcholem večera bylo představení nové Petrovy skladby „Revenge“. Sám autor o ní prohlásil, že je tak těžká, že je prakticky nezpívatelná. Chlapci se nicméně s touto „pomstou zpěvákům“ popasovali nadmíru dobře a výsledný dojem ze skladby byl perfektní.

Pro další číslo zasedl Petr opět za klavír. Flow si pozvali na posilu Lucii Fildánovou, se kterou zazpívali „I Believe in You“, jednu z nejoblíbenějších písní Flow of Voices, právě kvůli skvělému výkonu Lucky. Na tomto místě je třeba zmínit, že je věčná škoda, že chlapci zatím nemají nacvičených více písní s touto úžasnou mladou zpěvačkou. Ohlášenou předposlední písní večera byla rozverná „Everybody said“, opět doplněna o rafinovanou choreografii!

Show must go on!

V úplném závěru večera zazněla i píseň, která byla mnohými Petrovými fanoušky netrpělivě očekávána snad již od castingu v roce 2009. „Show must go on“ byla Petrovi přidělena v letošním ročníku SuperStar do kola ABBA-Queen, do kterého se ale těsně nedostal.  Na tomto koncertě ji zpěvák uvedl slovy, že tato píseň má symbolický význam. V rámci večera se jednalo o výkon naprosto nepostradatelný, který dokonale završil tento dlouho očekávaný první koncert Petra Ševčíka po skončení SuperStar.

Celý koncert se nesl ve velmi přátelské a uvolněné náladě a ani samotní zpěváci nešetřili humorem! Po koncertě se Petr zúčastnil narozeninové afterparty, kterou pro něj zorganizoval jeho oficiální fanklub. Sfoukl svých 20 svíček na domácím marcipánovém dortu a obdržel spoustu dárků od fanoušků, se kterými pak strávil mnoho hodin prakticky až do svítání.

První koncert Petra Ševčíka lze tedy shrnout jako jednoznačně podařené vystoupení, které jen potvrdilo, že tento mladý zpěvák má již teď co nabídnout české hudební scéně. Má-li píseň „Show must go on“ symbolický význam, pak určitě v tom smyslu, že Petrova show rozhodně pokračovat musí a my se těšíme, že o něm ještě hodně uslyšíme!