První máj je tady! Vychutnejte si 3 neuvěřitelné příběhy o lásce

Redakce

První máj, byl lásky čas… Svátek zamilovaných, původem pocházející z české tradice, je opět s námi. Projevte jednou za rok trochu něhy a poplačte si u trojice láskyplných příběhů.

Láska uprostřed tragédie. Bombový útok na Bostonský maraton v roce 2013 změnil spoustě lidem životy. Byla to hotová tragédie. Několik lidí zemřelo a další byli zraněni. Mezi poraněné patřil i muž jménem James Costello. Po útoku ho okamžitě převezli do Massachusettské nemocnice, kde podstoupil několik operací. Během těžkých chvil byla Jamesovi přidělena zdravotní sestřička Krista D’Leyre. Pečlivě se o něj starala. Po krátké době k sobě začali mít blízko. Nakonec se rozvinul jejich vztah natolik, že se vzali. „Má manželka nesnáší, když to říkám, ale já jsem velmi rád, že se ten útok stal. Mrzí mě, že na to doplatilo tolik nevinných lidí. Kdyby se ale tato tragédie nestala, pravděpodobně bych nikdy nepotkal svoji úžasnou ženu,“ uvedl James Costello během vystoupení v pořadu Today.

Láska kvete v každém věku. Forrest Lunsway a Rose Pollard se seznámili v tanečních kurzech v roce 1983. Rosa byla v té době vdova, její muž prohrál boj s vážnou nemocí. Dvě hrdličky se při tanci pomalu poznávaly. Po pár letech se z nich stal pár. Dvojice spolu začala bydlet v Capistrano Beach.Když bylo Forrestovi 90 let, požádal svojí 83 letou přítelkyni o ruku. Rose trvala na tom, že se již nikdy nevdá. Z legrace oznámila svému partnerovi, že až bude mít 100 let, tak se za něj provdá. A co se nestalo? Forrest opravdu tohoto úctyhodného věku dosáhl. Na oslavě svých narozenin všechny blízké překvapil svatbou se svojí milovanou Rose. Dvojice se vzala v roce 2011. Forrest a Rose se stali jedním z nejstarších manželských párů na světě. Dohromady měli 193 let.

Dětská láska. Když bylo Wang Zi-Hengovi šest let, trávil spoustu času se svojí sousedkou a kamarádkou Qian-Qian. Scházeli se spolu na pískovišti. Tajně si dávali pusy ve chvílích, kdy si zrovna hráli na rodinu. Wang byl přesvědčen, že až vyroste, kamarádku Qian-Qian si vezme za ženu. Bohužel za krátkou dobu se Wang musel se svojí rodinou přestěhovat jinam. Cesty dvou přátel se pro tuto chvíli rozdělily. Osud po 18 letech změnil názor a ti dva se opět shledali. Co myslíte, že následovalo? Nejspíš jste to uhádli, protože se vzali. Na rodinu už si nemuseli jen hrát, protože si ji doopravdy vytvořili.

10 věcí, které byste o sobě měli vědět před prvním výročím vztahu

Líbačka nebo makačka na 1. máje? 7 tipů pro oboje!