Rakouské hitparády milují Olivera

matoush

Lady GaGa přerušila sérii sestupů a opět se vrací na vrchol. Flo Rida poskočil o 57 příček na čelní místo největší světové hitparády. A Rakousko se zamilovalo do sedmnáctiletého zpěváka. I tak by se dal shrnout osmý týden hitparád.

Billboard zaznamenal v TOP5 hned dva nováčky. Druhé místo v amerického pořadí obsadil T.I. feat. Justin Timberlake s písní nesoucí depresivní název Dead And Gone. Do čela poskočil song Right Round od Flo Ridy (minule 58.). „Stejně jako u Low budou milovníci popu jásat a opravdoví hiphopoví fanoušci  se budou krčit hrůzou,“  hodnotí Right Round kritik Bill Lamb. Nováčka má i britské TOP5. Přehnaně satanistický singl Omen od Prodigy má udělat reparát za nepříliš úspěšný Invaders Must Die. Zatím je v Británii na čtyřce.

Návrat na vrcholky zažívá Lady GaGa. Její Poker Face vede ve Švédku, Finsku a Dánsku, na dvojce se umístil v Norsku, Francii a Irsku. Na zeleném ostrově zabodovala i druhá píseň Just Dance. Najdeme ji na třetím místě. Triumvirát Eminem, Dr. Dre a 50Cent pokračuje v boji o vrcholy chartů. Crack The Bottle je ve druhém týdnu v TOP10 v USA (3. místo), Irsku (6. místo), Norsku (5. místo), Švédsku a Anglii (9. místo).

Rakouská oliverománie
Rakousko ovládla mánie jménem Oliver Wimmer. Teprve sedmnáctiletý mladík vyhrál televizní soutěž Starmania, podobnou známé SuperStar. Jeho vítězná píseň Blown Away figuruje i na špičce rakouského austriancharts.at.

Těsně za Oliverem se objevuje song Dance With Somebody švédské kapely Mando Diao. Tato „garážová skupina“, jak si sami hudebníci říkají, vydala v polovině února již čtvrté album s názvem Give Me Fire. „Ten song má všechno: vtipný text, super video, chytlavou melodii,“ obdivuje Dance With Somebody Katha ze Salzburku. Asi má pravdu; kromě postu dvojky v Rakousky zaujímá místo čtyřky ve Švédsku, šestky v Německu a desítky ve Švýcarsku.

http://www.youtube.com/watch?v=A9rLqHBaxBg

Na světě je krásně
V Austrálii tento týden vyhrál song You Found Me od The Fray. Jedná se o první singl z alba The Fray, které rocková čtveřice vydala 3. února. Někteří kritici jásají: „You Found Me je průrazná hymna s ostřím z neobvyklých rýmů a mohutným refrénem, který vám podrazí nohy,“ píše časopis Rolling Stone. „Věřte, že budete plakat. Buďto dojetím, nebo nudou,“ rýpe o poznání střízlivější BBC.

http://www.youtube.com/watch?v=obhdTlImFBo

„Ležím v trávě a dívám se na oblohu, ukazuji ti mraky – není to legrační?” Těmito slovy začíná náš Úlet týdne. Píseň So Ein Schöner Tag (Fliegerlied) od zpívajícího kadeřníka Tima Toupeta je druhá na žebříčku legálně stahovaných mp3 v Německu. Roztomilý příběh pro mateřské školy líčí, jak je na světě krásně a jak je krásné létat. Tak si tu pohodu užijte taky…

Billboard Hot 100 Music Charts (USA)
1. Flo Rida
– Right Round
2. T.I. Featuring Justin Timberlake  – Dead And Gone
3. Eminem, Dr. Dre & 50Cent – Crack A Bottle  
4. Kanye West – Heartless
5. Lady GaGa Featuring Colby O’Donis – Just Dance

theofficialcharts.com (Velká Británie)
1. Lily Allen
– The Fear
2. Lady GaGa – Just Dance
3. Kings Of Leon – Use Somebody
4. Prodigy – Omen
5. Alesha Dixon – Breathe Slow

lescharts.com (Francie)
1. Mikelangelo Loconte
– Tatoue-moi
2. Lady Gaga – Poker Face
3. The Pussycat Dolls – I Hate This Part
4. Stanislas and Calogero – La débacle des sentiments
5. Enrique Iglesias feat. Ciara – Takin´ Back My Love

www.sverigetopplistan.se (Švédsko)
1. Lady GaGa
– Poker Face
2. Katy Perry – Hot ‚N‘ Cold
3. Kim – 3 Floors Down
4. Mando Diao – Dance With Somebody
5. Janet – Let Go