Rammstein v Praze: Plameny, kam se podíváš


Ohnivé efekty a exploze včera rámovaly vystoupení německé kapely Rammstein v pražské O2 areně. Kontroverzní soubor včera přijel českému publiku představit písně ze současného alba Liebe ist für alle da. Na show dorazilo podle pořadatelů 17 tisíc lidí.

RammsteinEfektní byl na včerejším koncertě kapely Rammstein už úvod. Dvojice mozikantů se  – s oslňujícím světlem za zády – na scénu prokopala pomocí palic. Poté zazněla úvodní skladba nové desky Liebe ist für alle da, tedy Rammlied

Pusťte si Rammstein na Musilinu

Skladbu Weisses Fleisch frontman odzpíval Till Lindemann rozkročen nad ohnivou clonou, následující Keine Lust muzikanti odehráli v gejzírech páry. K písni Wiener Blut kapelu inspiroval příběh Rakušana Josefa Fritzla, který ve sklepení věznil a zneužíval svou dceru Elisabeth. Lampu navozující atmosféru útulného pokojíčku na scéně vystřídala řada panenek s pronikavým zeleným laserovým pohledem zavěšených nad pódiem. Panenky se v závěru písně rozprskly jako při ohňostroji.

Podívejte se na úvod pražského koncertu

Po "šansonové" Frühling in Paris kapela nasadila nejostřejší tempo. Refrén letitého hitu Du hasst zpívala společně s Lindemannem velká část publika, ve kterém bylo i dost Němců. Ohnivá kanonáda ale neustávala. Chvílemi chrilili plameny muzikanti při hře, jindy po pódiu pobíhal hořící zpěvák. Smysl pro show nezapřel ani klávesista Christian Lorenz, který, oblečen do lesklého obleku, velkou část koncertu prkenně pochodoval po jezdícím pásu u svého nástroje. Na konci pak usedl na gumový člun a podnikl vyjížďku po kotli pod scénou. Místo vln ho ale houpaly ruce nadšených fanoušků.
Fandové Rammsteinů, kteří koncert  vyprodali během pár hodin, odcházeli spokojení. Rammstein se do České republiky vrátí 13. března roku 2010, aby zahráli v Ostravě.