Bushido v Praze: Nejdřív fotbal, pak publikum a Gott

Lubos-Prochazka

Pověst potížisty opět nezapřel. Německý rapper Bushido (31) včera večer koncertoval v pražském Lucerna Music Baru, místo v devět se ale na pódiu objevil až před jedenáctou. "Koukal jsem se svým týmem na fotbal," řekl k tomu pro Kouli zpěvák, který kvůli kopání do míče nechal čekat fandy i samotného Karla Gotta (70).

Na Bushida, jenž v Lucerna Music Baru vystoupil v rámci Ein Kessel Boombox party, dorazily asi tři stovky mladých lidí. Řada z nich se netajila tím, že rappera zná jen díky jeho duetu s Karlem Gottem Für immer jung, Bushido, Gott a doprovodní rappeři. Foto pro Kouli: František Jirásekkterý vyšel na podzim roku 2008 na Bushidově desce Heavy Metal Payback. Ti, kteří přišli jen kvůli hitovce, se dočkali krátce před půlnocí. "Nemohli jsme si nechat ujít zápas fotbalové ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Olympique Lyon. Jsem rád, že jsme 1:0 vyhráli," řekl Kouli v půl jedenácté po příchodu do zákulisí Bushido.

Krátce po rapperovi a jeho týmu dorazil zadním vchodem i Karel Gott. Na to, že má za sebou náročnou operaci páteře a několikadenní bolesti, vypadal Český slavík dobře. "Už se cítím lépe, proto jsem přišel. Ale nečekejte, že budu rappovat. Zůstanu svůj," tvrdil v zákulisí Mistr oblečený do saka a džín. S Bushidem se viděli už odpoledne na "zvukovce", takže se jen krátce pozdravili a šlo se na věc.  

Gott zpíval na playback
Bushidovy texty jsou hodně tvrdé a bylo až překvapením, jak jim publikum v Lucerna Music Baru rozumělo.
Rodák z Bonnu na své české fanoušky mluvil chvílemi anglicky, chvílemi německy. "Jak mi rozumíte lépe?" ptal se davu, který každou chvíli provoněla marihuana.
Po třech písních, během kterých Bushida doprovázeli ještě další dva rappeři, přišela "ta" chvíle. Bushido pochválil Prahu a na pódium pozval svého kamaráda Karla Gotta. Následovala očekávaná hitovka Für immer jung, po které sklidil Karel od mladého publika velké ovace. Málokdo ale tušil, že svoje party zpívá na playback. Škoda, o to více, že Bushido a jeho parta jeli naživo.
Rapper pak do rozprouděného publika napral hitovky ze svých sedmi studiových alb. "On je na turné, které s ním ale nejedu. Vystoupil jsem jen v Praze. Bushido teď pokračuje do Vídně a pak na Slovensko," loučil se Mistr.

Na reportáž z akce se podívejte tady.

Podívejte se, jak Karel Gott a Bushido v Praze živě zpívali Für immer jung

Témata:, , ,