Recenze koncertu: Apocalyptica s covery opět zabodovala

Redakce

Hudební skupina Apocalyptica letos zase dorazila na česká pódia v rámci svého evropského turné. Letos nám ale vyrazila dech. Přijela oslavit dvacáté výročí svého průlomového alba Plays Metallica By Four Cellos, které je celé složené ze známých coverů od legendární Metallica. Finští virtuosové tentokrát koncertovali v Praze hned třikrát ve dvou dnech, 11. a 12. února. V plánu mají ještě se svými violoncelly roztrhat pódium ve Zlíně 19. února. Koule.cz vám přináší aktuální hodnocení z pražského koncertu.

Členové kapely byli přesní jako hodinky, své fanoušky nenechali čekat ani minutu. Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Perttu Kivilaakso i Antero Manninen v úvodu celý sál odzbrojili písněmi Enter Sandman a Master of puppets.

Tyto songy dokázaly všechny naladit na správnou metalovou notu. Povedlo se jim to natolik, že někteří z řad posluchačů začali i zpívat.

Není se čemu divit. Nejenže finští virtuosové bravurně ovládali své nástroje, ale do hraní písní dávali i své emoce.

Sami si naplno svůj koncert očividně užívali. Nechyběl ani kontakt s publikem, což by nemělo na žádném koncertě chybět.

S fanoušky hovořil hlavně Eicca Toppinem, ale mikrofonu se občas chopil i Perttu Kivilaakso. Zhruba po hodině koncertu frontman kapely nahlásil neočekávanou dvaceti minutovou pauzu.

Po přestávce se ke kapele přidal i pátý člen, bubeník Mikko Sirén, který svými bicími přidal k písním, dosud hraným jen na violoncelly, metalový říz. Apocalyptica zahrála v průběhu koncertu snad všechny známé hity od Metalliky, jako třeba The Unforgiven, Welcome Home nebo Fade to Black.

Publikum nadšeně jásalo a pomalu se zvedalo ze židlí. Všichni si ale stoupli až poté, co je k tomu vyzval Paavo Lötjönen.

Těsně před koncem se kapela s fanoušky rozloučila a rychle odběhla pryč z pódia. Několik minut se nechávali prosit křikem od publika.

Všichni chtěli přídavek. A dostali ho v podobě písně Nothing Else Matters, která v jejich podání naháněla husí kůži.

Koncert trval bezmála dvě hodiny. Co víc si ještě přát? Veškerá očekávání natěšených fanoušků byla splněna.

Rozhovor s manželkou Řezníka: Nejvíc mě na něm štve, že smrká do ručníků

Manželský kvíz: Jak dobře se navzájem znají Řezník a jeho žena?

Témata: