Recenze: Sinister 2 zklamal

Redakce

Redaktorka Koule.cz Michaela Vraná se byla podívat na předpremiéře filmu Sinister 2. Přečtěte si její recenzi.

Těžko říct, proč se tak stalo, ale zdá se, že s filmem Sinister 2 si nikdo nedal vůbec žádnou práci. Myšlenkou plně kopíruje první díl, kde exceloval Ethan Hawk. Bohužel nepřináší nic nového.

Příběh je jasný. Matka s dvěma syny se schovává v opuštěném domě, protože jí děti chce odebrat její násilnický manžel. Oběma chlapcům se zjevují mrtvé děti a pouští jim filmy, na kterých je vidět, jak zabily své rodiny. Tady musíme podotknout, že způsoby vraždění byly obzvláště kruté, až nechutné. Film to ale bohužel nezachránilo.

Asi vás ani nebudeme spoilerovat tím, když napíšeme, že vše více méně dobře dopadlo. Ti hodní zůstali živí a mrtví se vrátili tam, kam patří. Asi. Nebo bude třetí díl? To snad radši ani ne.

Největší problém snímku byl, že v něm byly jen asi tři lekací scény, jinak nic. Děsivé snímky o vraždění rodin nám tvůrci cpali už od začátku, takže film postrádá postupné navyšování strašení.

Snímku Sinister 2 dáváme jen padesát procent. A to z větší části proto, že tvůrci vůbec měli odvahu s něčím takovým přijít do kin.

Témata: