Recepty z Harryho Pottera: Jak si připravit máslový ležák nebo dýňový džus

Redakce

Chcete si připravit pokrmy a nápoje, které požíval v knize od J. K. Rowling čaroděj Harry Potter? Máme pro vás pár tipů.

Čokoládové žabky. Připravte si 8 polévkových lžic želatiny, 430 mililitrů mléka, 2 polévkové lžíce vanilkové esence, trochu soli, 200 gramů čokolády a 145 gramů cukru. V míse si smíchejte 75 mililitrů mléka a želatinu a nechte stát. Zbytek mléka, čokoládu, cukr a sůl zahřejte na pánvi, pak nechte trochu zchladnout a přidejte vanilku a želatinovou směs. Míchejte dokud, se ingredience nespojí, nechte zchladnout a přelijte do žabích forem. Žabky dejte na 20 – 30 minut do lednice stuhnout, vyklepněte z forem a podávajte.

Dýňová šťáva. Budete potřebovat hrnek a třetinu dýňového džusu, který si připravíte tak, že svaříte a pak rozmixujete dýni, citron a cukr, dle své chuti, dále budete potřebovat 3 hrnky jablečného džusu, půl hrnku meruňkového džusu, půl čajové lžičky vanilkové esence, 2 čajové lžičky koření na dýňový koláč a půl hrnkuý cukru. Vše povařte a duste 20 – 30 minut. Servírujte studené.

Máslový ležák. V hrnci rozehřejte tři šálky jablečného cideru, 6 – 8 polévkových lžic karamelu, 1 hrneček burbonu. Když je karamel ve směsi rozpuštěný, nalijte směs do 2 hrnků zázvorového piva, zamíchejte, přelijte do hrnků a podávajte s velkým množstvím šlehačky ještě zatepla. Z těchto ingrediencí uděláte 6 až 8 porcí máslového ležáku.