Reklama zabíjí hudbu, myslí si Rihanna

Hana-Slivova

Zpěvačka Rihanna se rozohnila na téma reklama v hudbě; komerční odkazy ve videoklipech podle ní kazí umění. A nechápe, jak může zpěvačka Kelly Rowland hledat pro své nové video sponzora mezi velkými společnostmi.

Zpěvačka Rihanna (22) by byla štastnější, kdyby se svět videoklipů obešel bez reklamy. V rozhovoru pro magazín NME se nechala slyšet, že se jí příčí spojování "umění" a komerce a nechce, aby se v klipech objevovaly zjevné odkazy na produkty různých společností.
pollI v České republice se pro tento druh prezentace vžil termín product placement a poslední dobou na něj můžeme narazit hlavně v tuzemských filmech, v nichž herci "náhodou" čtou noviny hlavního mediální partnera nebo vlastní padesát párů konkrétního výrobce obuvi.

Někdy to prostě musíte podstoupit…
"Nemám ráda komerci. A nesnáším product placement v mých klipech. Video by mělo vyprávět příběh skladby, jinak je to jedna velká reklamní kampaň. Příliš mnoho reklamy v klipech zabíjí hudbu," stěžuje s Rihanna. Na dotaz, proč se tedy na vydání její poslední desky Rated R (Recenze na Kouli: Nová Rihanna je skvělá…) podílela Nokia, Rihanna odpověděla: "Někdy to z různých ´politických´ důvodů prostě musíte udělat. Ale nelíbí se mi to."

Předposlední album Good Girl Gone Bad z roku 2007 si prý Rihanna dělala úplně podle svého a ráda by v tom pokračovala. "Po prvních dvou deskách jsem si řekla, že tu další si udělám tak, jak chci já. Moje vydavatelství tak nemělo ani páru, co se ve studiu děje, nevěděli třeba ani to, že mě mí kamarádi ostříhali a nabarvili načerno," vykládá "rebelka" Rihanna.

Zpěvačku k výroku o product placementu "inspirovala" kolegyně z branže a bývalá členka kapely Destiny´s Child Kelly Rowland, jíž shání vydavatelství Universal sponzora pro nový klip Commander z chystaného cédéčka. Label údajně rozeslal firmám tento dopis: "Hledají se značky, které by podpořily natáčení klipu k prvímu singlu Commander z nové desky zpěvačky Kelly Rowland. Klip této držitelky Grammy se bude vysílat po celém světě."

Inu, každý svého štěstí strůjce. My jen doufáme, že se v novém Kellyně videu nebudeme muset dívat například na skvěle zpěvněné zubní protézy.

Kelly Rowland a její hostování v hitovce When Love Takes Over od Davida Guetty

http://www.youtube.com/watch?v=YrzS2KNs8No

Témata:,