„Kdyby šlo o film, byli bychom jen externisti. Naše jména by ani nebyla v titulcích. Ale španělská média s námi jednají, jako bychom byli hlavní postavy,“ prohlásil v Cannes šestašedesátiletý autor slavných filmů Vše o mé matce či Mluv s ní.

Almodóvar se svým bratrem se objevili v nedávno zveřejněných dokumentech panamské právní firmy Mossack Fonseca, která pomáhala klientům co nejefektivněji se vyhnout placení daní. Ke svému novému snímku, který vypráví melodrama o loučení a ztrátách, Almodóvar řekl, že by na něj měli všichni jít.

„Pro mě je hodně vzrušující a doufám, že pro ostatní bude taky,“ uvedl režisér, v jehož filmech nikdy nechybí vášeň, provokace a černý humor.

Diváci je buď nadšeně opěvují, nebo zaníceně odsuzují. Julieta vypráví o vztahu matky a dcery, podobně jako i řada předchozích Almodóvarových snímků.

„Vyrostl jsem mezi ženami… Na muže si vzpomínám letmo. Nikdy nebyli doma, čas, kdy nepracovali, trávili v barech,“ vysvětlil kdysi Almodóvar skutečnost, proč jsou ve většině jeho filmů hlavními protagonistkami ženy; jako například ve snímku Volver s Penélope Cruzovou či v oscarovém filmu Vše o mé matce.

AKTUALIZUJEME – Módní přehlídka hvězd v Cannes: Stewart vypadala zase jako upír!

Seriál Koule.cz – Slavné ženy a nejlepší filmy, ve kterých hrály: Charlize Theron