Režisér Jiří Strach natáčí pokračování úspěšné pohádky Anděl Páně

Redakce

Režisér Jiří Strach natáčí pokračování úspěšné pohádky Anděl Páně. První záběry vznikly na dvoudenní předtáčce, hlavní natáčení začne koncem ledna 2016. V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět objeví anděl Petronel a čert Uriáš v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Do kin by měl film vstoupit 1. prosince 2016.

Petronel a Uriáš se tentokrát vydávají najít ztracené jablko ze stromu Poznání a také pomoci holčičce Anežce a její mamince se světskými starostmi. Anežku hraje Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes.

„Anděla Páně jsme před deseti lety točili na šestnáctimilimetrový film. Dnešní technologie však umožňují kvalitnější obrazové zpracování, které, jak věřím, přinese obohacující zážitek,“ uvedl režisér Strach.

Celovečerní snímek Anděl Páně s plejádou domácích hereckých hvězd měl premiéru začátkem listopadu 2005. V kinech ho vidělo na 190 000 diváků. Televizní premiéru Anděla Páně sledovalo na Vánoce roku 2006 přes dva a půl milionu diváků. Stal se tak nejsledovanější vánoční pohádkou novodobé televizní historie.

5 faktů o Harry Potterovi, které jste nevěděli: V dospělosti učil v Bradavicích Obranu proti černé magii

VIDEO: Co dělá Kevin ze Sám doma v dospělosti? Stále loví padouchy

Témata:,