Rihanna mi vykradla fotky, zlobí se fotograf

Hana-Slivova

Umělecký fotograf David LaChapell obvinil zpěvačku Rihannu, že vizuály pro svůj kontroverzní klip S&M vykradla z jeho fotografií. Ve videu napočítal celkem osm plagiátů.

Zpěvačka Rihanna má další problém. Poté, co bylo její aktuální video S&M z "výchovných" důvodů zakázáno v jedenácti zemích světa, se ozval fotograf David LaChapell, jenž tvrdí, že Rihanna se v klipu více než inspirovala Práce Davida Lachapellajeho pracemi (ilustrační foto v článku).

Zkopírovala koncept, náladu, všechno
Podle LaChapella okopírovala Rihanna osm fotek, včetně té scény, v níž sedí před modrým pozadím a lascivně mlsá cukrátka.
Zpěvačka se ke cause zatím nevyjádřila, nicméně fotografovi dal za pravdu i soud. Ten ve své zprávě píše, že "videoklip je přímo odvozen od LaChapellova díla anebo se jeho fotografiím velmi podobá."
LaChapell zpěvačku viní z okopírování kompozice, celého konceptu, nálady, barev, témat, dekoru, osvětlení i volby šatů, a požaduje na ní odškodné.

Na Kouli: Rihanna zpívá v novém klipu o sexu i bulváru

David LaChapelle (47) pracuje jako uznávaný módní a umělecký fotograf, fotil například pro časopisy Rolling Stone, Vanity Fair, Vibe nebo Playboy.  
Rihanna prodala ve světě kolem 25 milionů alb, se svými skladbami válcuje hitparády a aktuálně uspěla na Brit Awards jako nejlepší mezinárodní zpěvačka. Singl S&M však v žebříčcích propadl a některá rádia odmítla hrát explicitní verzi písničky.