Řízný rock ďáblů z AC/DC rozdováděl Prahu


Nářez australských AC/DC včera v pražské O2 Areně dokázal, že při rockové zábavě nezáleží na počtu akordů. Během dvou hodin si milovníci hlučného hard rocku užili jak pohledu na typickou školní uniformu a šortky kytaristy Anguse Younga, tak poslechu vypjatého vokálu Briana Johnsona. Nechyběly ani další typické atributy AC/DC - obrovský dunící zvon na začátku skladby Hells Bells, nafukovací figurína ženy bujných tvarů nebo výstřely z historického kanonu.

Velkou rockovou show zahájilo efektní intro s komiksovou lokomotivou se satanským číslem 666 na promítacím plátně. AC/DC, které proslavily kytarové rify, se na pódiu objevili za hlasitého zvuku skladby Rock’N Roll Train provázené ohňostrojem a mohutnými pozdravy beznadějně vyprodané haly. Mnozí návštěvníci měli na hlavách blikající čertovské rohy a trička s logem AC/DC.

A teď všichni: Hig-way-To-Hell!
Nadšení fanoušci se ihned dostali do varu, protože kapela hned v úvodu zahrála megahit Back In Black ze stejnojmenného alba z roku 1980. Desky se prodalo 42 milionů kusů, což z ní činí druhou nejprodávanější nahrávku v historii hned po Thrilleru někdejšího krále popu Michaela Jacksona. Za doprovodu ohňů kapela nabídla skladbu TNT i další starší hity, například Dirty Deeds Done Dirt Cheap, You Shook Me All Night Long či Thunderstruck, ale i songy z aktuální nahrávky Black Ice. Jako přídavek nechyběl další obrovský hit Highway To Hell, který si s AC/DC zazpívala většina z tisícovek návštěvníků haly.

Poslechněte si hitovku Highway To Hell

http://www.youtube.com/watch?v=TziyOcb96q0

O turné Black Ice World Tour, provázející nové studiové album Black Ice, je všude veliký zájem.
Už dnes je například zcela vyprodáno šest plánovaných koncertů v Anglii, kde se deska Black Ice dostala do čela žebříčku prodejnosti, což se AC/DC podařilo poprvé po 28 letech. Ostatně pro důkaz obrovské touhy vidět rockerské guru naživo nemusíme chodit do Anglie. Cestu k O2 Areně včera lemovaly davy lidí, kteří se ještě těsně před koncertem snažili sehnat vstupenky. Ty však vykoupili fanoušci už v říjnu za pouhé dva dny. Rychleji dosud na podobný koncert zmizely jen lístky na vystoupení Madonny, která v roce 2006 svůj koncert v O2 Areně vyprodala za dvě hodiny.