R.Kelly sesazuje sám sebe z R‘n‘B trůnu. Jeho milostný dopis je skvělý

Jana-Moravcova

Rok se s rokem sešel a R.Kelly má pro předvánoční hudební trh novou, jubilejní desátou studiovou desku. Na čerstvé novince se chvílemi rozchází se svým mateřským žánrem a s patnáctkou autorských skladeb brouzdá soulem. Love Letter ale není zbrklým experimentem; zní dost sebevědomě na to, abychom ho mohli zařadit mezi nejlepší letošní vánoční desky.

Love Letter R.Kellyho může na první poslech budit dojem narychlo spíchnutého předvánočního produktu. Je na ní patnáct skladeb stejně jako na loňské Untitled (na Kouli: Untitled od R. Kellyho…) a pokud si dobře vzpomínáte na singl Religious, je i podobně plouživé.  

Poslechněte si Religious

Love Letter se ale od svého předchůdce liší. V první R.Kelly letos svým fanouškům nepředhazuje oplzlé texty a nevypomáhá si řadou hostů. Jediným pomocníkem je mu nenásilný vokál zpěvačky K. Michelle v roztomilé Love Is. Zbytek hlasové i tvůrčí show náležitě si R.Kelly užívá.

Jako Ray Charles
Love Letter je R.Kellyho dítě, vypiplané od prvního do posledního tónu, jeho one man show, na kterou může být pravem hrdý. Sám si ji kompletně složil i otextoval a také se osobně postaral o produkci.
Hned na přebalu ukazuje, kam se bude následující hodina vašeho života ubírat. Na titulní fotce totiž vypadá tak trochu jako

.

R.Kelly tu nejódluje pro efekt jako v Echo (poslechněte si), zpěv si náležitě užívá. Jeho hlas je tu vymakaný k dokonalosti a jednotlivým skladbám skvěle sedí; těšte se hned na a capella intro v Love Letter (Prelude).

O loňské Untittled jsme psali jako o výtečné a takřka bezchybné R‘n‘B desce, jedné z nejlepších v roce 2009. Love Letter v nastaveném trendu pokračuje, dost možná je i nejlepší vánoční deskou roku 2010. I když s Vánoci má společný jen text v Love R.Kelly - Love LetterLetter Christmas a rytmus rozverných koled v Love Is.
Doufejme, že R.Kelly nadobro odhazuje image přísného pána a v podobných vánočních přízracích, jako je deska Love Letter, bude pokračovat. Hezké svátky s R.Kellym!

R.Kelly – Love Letter
Vydavatelství: Sony Music
Celkový čas: 60:12
Seznam skladeb: Love Letter (Prelude), Love Letter, Number One Hit, Not Feelin‘ the Love, Lost in Your Love, Just Can‘t Get Enough, Taxi Cab, Radio Message, When a Woman Loves, Love Is (feat. K.Michelle), Just Like That, Music Must Be a Lady, A Love Letter Christmas, How Do I Tell Her?, You Are Not Alone (bonus)

Témata: