Rock for People 2012: Example, Pete Doherty a Skrillex

Hana-Slivova

Festival Rock for People oznamuje jména prvních headlinerů. Na osmnáctém ročníku, který letos proběhne na tradičním místě na letišti v Hradci Králové od 3. do 6. července, zahrají rapper-rošťák Example, věčný potížista a romantik v jednom Pete Doherty a dubstepová hvězda Skrillex. Druzí dva jmenovaní tu budou poprvé, Examplova premiéra je v plánu 26. února v Lucerna Music Baru.

Organizátoři festiovalu Rock for People ohlásili první velká jména.

Example

Sympatický Londýňan Example si fanoušky podmanil klubovkou Changed The Way You Kissed Me, kterou jen na YouTube vidělo za posledních 9 měsíců přes 27 milionů lidí. Pozadu nezůstaly ani hitovky Stay Awake a parádní skákací Kickstarts; premiéru budou mít v Česku v Lucerna Music Baru 26. února. Koncert byl, stejně jako v případě elekropopových Hurts, vyprodaný během několika týdnů.

Pete Doherty

Pete Doherty, rocker, písničkář a zakladatel slavných The Libertines a také sólový hráč je známý četnými drogovými skandály a také úzkým přátelstvím s modelkou Kate Moss a zpěvačkou Amy Winehouse. Oba pravidelně vyhrávali ankety o to, která hvězda půjde po novém roce dříve do vězení.

Přestože je Pete Doherty oficiálně stále ještě frontmanem kapely Babyshambles, v současné době žije v Paříži, kde se snaží dosáhnout na kariéru herce. Kapela se nechala slyšet, že letos sice plánuje vyrazit na turné, podle všeho ale se svým frontmanem nepočítá. Na Dohertyho se tak můžeme těšit v sólovém balení. Poslední album Grace/Wastelands mu sice vyšlo už v roce 2009, aktuálně má ale v repertoáru několik nových písniček.

Skrillex

"Skákat se bude letos na Rock for People opravdu hodně. Takový Skrillex vyprodává obrovské haly během několika minut. Na Rock for People půjde o jeho česko-slovenskou premiéru," komentuje účast londýnského dubstepera Skrillexe nominovaného několik Grammy jeden z organizátorů Rock For People Michal Thomes.

Čtyřiadvacetiletý DJ a producent dal mimo jiné dohromady dvě doposud svárlivé skupiny fanoušků: příznivce dubstepu a tvrdé hudby – například Korn nebo Nine Inch Nails, jejichž nahrávky prošly Skrillexovými strojky. Skrillex ale spolupracoval i s Kary Perry nebo Black Eyed Peas.

Mezi další kapely, které se letos na Rock for People představí, pak patří ještě

.

Vstupenky na Rock for People 2012

Do 29. 2.: 1300/1400 Kč přes ticketsforpeople
Od 1. 3.
: 1500 Kč
Fanoušci, kteří vyplní dotazník, mají nárok na slevu 100 Kč.