Rockoví Faith No More se vracejí do Čech


Jedna z nejslavnějších rockových kapel konce 20. století, američtí Faith No More, vystoupí 17. srpna v rámce Reunion Tour v pražské Tesla Areně.

Faith No More ve svém nejslavnějším složení Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson a Mike Patton vrací na světovou hudební scénu po jedenácti letech. V Česku byla kapela naposledy před 12 lety, v roce 1997 vystoupila na festivalu v Trutnově.
Skupina, jejíž hudba kombinuje heavy metal, funk, hip hop, rock, soul i jazz, se rozpadla po 17 letech na jaře roku 1998. Letos v únoru pak nečekaně oznámila, že se její členové setkali a zjistili, že čas zahojil problémy v kapele a ta chce znovu začít koncertovat. „Jsme pořád mladí, máme dostatek energie a nadšení hrát koncerty. Nejsme vázáni u žádného vydavatelství a chceme nejen oživit minulost, ale i přidat něco nového,“ tvrdí partička z Kalifornie, která poslední album vydala v roce 1997. Šlo o desku Album of the Year s prvním československým prezidentem, Tomášem Garriguem Masarykem, na obalu.

Letošní evropskou šňůru zahájili Faith No More 10. června v londýnské Brixton Academy. Hrát budou v Itálii, Rakousku, Německu a Skandinávii, ale i Rusku nebo Bulharsku. Do Prahy dorazí z populárního budapešťského festivalu Sziget. (lbp)

Poslechněte si kapelu Faith No More a jejich Easy:

http://www.youtube.com/watch?v=9AuhTr2AAQQ

Faith No More
Kde:
Tesla Arena, Praha 7 – Výstaviště
Kdy: 17. srpna
Čas: 19:00
Vstup: od 740 do 1190 Kč
Oficiální web