Rodinný večírek s rozdováděnými Prostitutkami

kristinabila

Milovníci neřesti, nastražte uši! The Prostitutes vydávají po třech letech novou desku. Několik písniček z ní představili i mezi křesílky a před zraky rodinných příslušníků na povedeném intimním koncertě v rámci projektu Late Night Acoustic Chill Out Showcase v pražském klubu Roxy. Atmosféru večírku jsme zachytili také ve videu.

Jako doma, napadlo možná mladíky sedící na koberci před „pódiem“. Ale co, tady se na nikoho za sezení na zemi pohrdavě nekouká, vždyť jsme jedna rodina.

The Prostitutes nemohli svůj koncert zasadit do lepších prostor, než poskytuje schovaný lounge bar v Roxy. Samotní členové kapely během setu dua Kieslowski polehávali po sedačkách, zpěvák Adrian podepisoval desky a neúnavně si třásl rukou s každým fandou, který jej oslovil.

Skrytý koncertní prostor v RoxyPříjemné podsvícení pódia uklidňovalo, a tento klid se udržel i v průběhu akustického setu. Pětice muzikantů navíc házela jeden familiérní vtípek za druhým. Došlo tudíž i na objasnění potenciálního příbuzenského vztahu mezi basákem Adamem a kytaristou Destroyerem – Adamova maminka ale situaci nechtěla jakkoliv komentovat.
O ležérnosti večera svědčilo i to, že si lídr nechal na čele své dioptrické brýle. „Adrian už je starší pán,“ objasňovali spoluhráči.

Back to Sleep, Everybody Knows, ale dokonce i Get Me Out of Here, to všechno „prostitutky“ přeměnily v poklidný, ale pořád svěží akustický rock. Třeba píseň Holiday zněla stejně jako na „živáku“ One Two Three Four, Boom oproti tomu vyzněla naléhavěji než v originále. Koukněte na video.

http://www.youtube.com/watch?v=T15TBBwFBkA

Publikum se ale třáslo hlavně na exkluzivní premiéru skladeb z chystané dubnové desky. Ačkoliv kapela sama mluví o novince jako o taneční, odehraným ukázkám jasně dominovaly kytary. Při pecce All the Money In the World se kapela sotva držela, aby v nicotném prostoru nezačala řádit. Finální Pull It Togehter zase trochu zvolnila a vrátila do klubu poklidný zážitek z první akustické části.

Včera se všechno obešlo bez strkanic. Maminky zamáčkly slzu a manželky tahaly muže od piva domů. Zdá se, že tříleté čekání na novou desku se vyplatilo.

The Prostitutes + Kieslowski
Praha, Roxy, 13. března 2012

Témata:, ,