Rozhovor, co rozproudí krev v žilách všech našich umělců a čtenářů!


V předešlém krátkém článku jsem upozornila na nového umělce původem z České Republiky, který žije ve Velké Británii jménem Martin Beck a jeho čtvrtou skladbu pojmenovanou “poprvé”.

 Díky internetu a sociálním sítím jsem měla tu možnost si popsat úplně o všem a ačkoliv na první dojem se mi umělec zdál celkem nafoukaný, v průběhu naší konverzace jsem změnila názor a stala se také jeho fanouškem a zároveň osobou zodpovědnou za jeho propagaci na serveru koule.cz. 
  Zatímco jste vy všichni vyrazili v pátek do baru a na diskotéky a druhý den se dostávali ze svých kocovin, abyste mohli jít večer znovu, já přemýšlela zda-li mám zveřejnit úplně celý rozhovor, ale rozhodla jsem se, že bude lepší napsat další článek s body, které Vás určitě jako čtenáře budou zajímat, především o jeho tvorbě a vetší rozhovor udělat až na Martinovo přání s dalšími vycházejícími skladbami, tak snad budete číst s radostí dále.
  Slíbila jsem Vám, že náš společný rozhovor rozproudí krev v žilách všech našich umělců, ale i čtenářů, přesto buďme upřímní už od začátku, o Martinovi skoro nikde nebyla nikdy žádná zmínka, takže ho ani nemůžete znát, ale v našem rozhovoru řekl, že to se během následujících let změní a stane se nejen nejznámějším Čechem, ale také nejpopulárnějším mužem planety, musím podotknout, jak si sám přál, že také nejvíc sexy mužem planety. Celkem silné slova, nemyslíte? Já si myslím, že je užasné být ambiciozní, ale tvrdit o sobě, že budu nejpopulárnějším a nejvíc sexy mužem planety je celkem vtipné, ale nikdy neříkejme nikdy, třeba nás mladík překvapí, hlavní je, že mu nechybí odvaha a sebevědomí, které, jak řekl je v zahraničí víc než důležité. Zajímalo mě, určitě jako každého z Vás, jak to může napsat s téměř stoprocentní jistotou a stát si za tím, protože jsem zatím nikde nečetla o nikom, že by si tolik věřil. Jeho otevřená a upřímná odpověď mě celkem zarazila. Odpověděl, že jeho život je film, který viděl jako malý kluk a neustále před sebou vidí úplně vše, proto se celý život směje a neustále nic neřeší, jak řekl, protože ví přesně, kde jednoho dne bude – plně rozvinutý šestý smysl, jak tomu on sám říká.
  Určitě Vás zajímá, jako zajímala mě jeho tvorba, jak se ke všemu dostal a jaké jsou další plány, či cíle, co videoklip a tak dále, věřím, že se celkem pobavíte, protože já jsem se pravidelně usmívala a právě to byl důvod, proč chci nadále jeho tvorbu sledovat, proto teď přejděme k otázkám. 


Jaké byly tvé začátky v Anglii?
  Celkem težký, první měsíc sem pracoval na překladu knížky, kterej stál za prd a jedna agentura mi nenabídla spolupráci, no a rozkoukával se, přišel sem si jak malej Čech ve velkym světě. První měsíc sem chtěl domu, stejskalo se mi, ale potom sem si uvědomil, že sem se na to připravoval celý dětství a neustále o tom mluvil, až to opravdu přišlo a musel sem bejt ten silnej kluk. Co přislo potom byla pohádka, co se změnila v horor, ale teď se to zas začalo měnit na pohádku, dospěl sem a uvědomil si, že to je muj život a mam se starat sám o sebe a ne o ostatní.

Píšeš knížku?
  Ano, pišu, moje práce to dotáhla až do albatrosmedia, ale moje laxnost během let to dotáhla na nejvetšího žvanila v historii, což se mi hodí v zápasení, protože sem stále komediant, ale v reálném životě už je na čase s tím něco dělat, protože cejtim, že tem zlom teď přišel a žádný blbosti si dovolit už nemužu.

Jaké blbosti a proč teď?
  Dokázal sem toho hodně, nepochybuju o sobě, ale chyby, který sem u toho dělal. Beru to všecko jako lekce, který mě někam dostali, do momentu, kde sem teď a z toho momentu už si nemužu dovolit žádný chyby, ale začít se chovat odpovědně. Poznal sem někoho, kdo nebo spíš, už tomu bude pět let, co sem jí poznal, a byl blbej, upřímně, kdo je jako já a někoho takového sem chtěl poznat celej život, přitom tu byla neustále, jen jsem to neviděl, nebo spíš by mě nenapadlo, že bych se jí taky líbil. Došel jsem do stavu, že její sexy úsměv je to, co chci vidět každej den a zároveň bych nejradši rozbil hubu všem, kdo jí řekne něco, co se mi nelíbí. V ten moment mi došlo, že to sem nikdy nedělal a už je na čase všecko změnit a něco dokázat, protože toužíme oba po stejnejch věcech a když se proslavím po světě, proslavím se díky ní a motivaci, co mi dala, ale zároveň společně, ale každej zvlášť, jestli rozumíte.

Kde bereš inspiraci k textům, k hudbě, píše ti to někdo? Tvoje poslední písnička je o lásce a vztahu k nějaké dívce, ale je už starší, proč byla vydaná až teď?
  Všecko si píšu sám, jen se občas poradím s kamarády, jestli někde v textu nemam chybu, kdyby náhodou. Šťouralů je všude dost a já si musim dokazovat neustále, že sem nejlepší a nikdo na mě nemá. Poslední písnička byla o vztahu, kterej sem měl k jedný holce, je to tak. Nechci zacházet příliš do soukromí, ale důvod, proč vyšla až teď jsem už tak nějak popsal , myslim, že tu byl někdo celou dobu, na kom mi záleželo a obdivoval jsem jí už od dob, co jsem jí poznal a stále jí bránil a měl rád a ona vždy dodržela vše, co sme si spolu řekli, jen já jsem byl ten blbec. Když sme byli teď spolu, cejtim, že se hodně změnilo a ona mě změnila, a že sem konečně poznal někoho, kdo mi vyhovuje uplně ve všem, chtěl bych ať za mnou přijede a ať oba děláme jen to, co nás baví a sme šťastný, což je hudba a filmy. Proto. Radši nad tim nepřemejšlim moc, protože vim, že muj život je v zahraničí a chci bejt šťastnej, ale proto vyšla až teď. Protože to bylo poprvý, co sme byli spolu a moc se těšim, až budem zas.

  Ztratila jsem se v odpovědi, raději to necháme, soukromí nepatří do článku o hudbě i když láska inspiruje spousty umělců celosvětově. Co videoklip, připravuješ?
  Chci poslat ven něco, na co lidi budou vzpomínat, co je rozesměje, pobaví, něco, co zůstane v jejich hlavách hodně dlouho, proto přemejšlim nad Friday Night a neustále si převijim v hlavě scénař, kterej sem už začal dávat do skriptu, tak snad brzo to všecko nějak vyřesim. Mam 2 super známé, co natačej filmy a který mi slíbili spolupráci, papíry do MTV se mi válej v šuplíku, takže se celkem tešim, až to rozjedu ve velkym. Hlavně chci, ať je moje první vídeo ihned na VEVO a to taky bude chtít odpovídající kvalitu a větší přípravu a taky hodně peněz a pak ještě tréninky, protože až si sundam ve videu tričko, tak chci, ať všem vypadnou oči, protože co si budeme povidat, svalnatejch zpěvaků po svetě moc neběhá, proto vim, že budu nejlepší a i na koncertě se bude určitě na co koukat. Nikdy sem moc nechápal kluky, co maj v hlavě jen činky a svaly a nic víc. Já mam předevšim obličej a hlavu, ale vim, že postava je taky hodně důležitá.

Co album, máš nějaké zastoupení, co plánuješ dál?
  Momentálně se zaměřuju na knížku-knížky, který chci konečně poslat do světa, digitálně se mi to povede během pár tejdnů, opět díky další, nové, užasné spolupráci s jednou firmou, ze který mam radost, no a potom samozřejmě najít ve světě agenturu, vim, že se to brzo povede, cejtim to. Tim bych si chtěl vydělat víc peněz. Potom chci, ať to všecko zfilmujou a záhrat si tam postavu, co sem si napsal, to samý bych chtěl pro holku, kterou sem už zmiňoval, ale opět, musim to dokázat, protože oba dva patříme do Hollywoodu a taky tam brzo budem, jen zaměnit mojí laxnost za zodpovědnost a pude to samo. Zastoupeni, label, jakmile budu mít demo, budou se se mnou bavit o tom, co dál v universalu, kde si myslim, že opět, díky obličeji, co mam, postavě, hlavě a sebevědomí a hudbě, co dělam, mam velkou šanci uspět. A když mě pošlou, přidalo si mě několik menších vydavatelství a sledují, co dělám, tak si myslim, že jeden email a návštěva, a vše bude vyřešený. Tak či tak, dostanu, co chci. Jinak neřikam radši nic a ani nad tim nepřemejšlim radši, chci si v klidu udělat demo, natočit pár videí a pak se jít někomu prodat. Album bych chtěl mít hotový do svejch dalších narozenin a bude plný dancu a popu a elektronický hudby, od všeho něco. Původně sem chtěl dělat svojí hudbou lidem radost a bavit je, protože si myslim, že témeř všichni poukazujou neustále na to, co je špatně, problémy, který máme a díky tomu všemu sou i naše životy horší, protože se v tom všem utvrzujeme. Proto se snažim vrátit lidem skrz hudbu něco, co potřebujou teď ze všeho nejvic a to je dobrá nálada a víra, že vše bude dobrý, protože já sám sem důkaz, že dobro vždycky vyhraje a zlo bude potrestaný. Taky chci poslat do rádií něco, co vystřelí na vrchol hitparád všude po světě, text už mam napsanej, melodii taky, ještě to časem dát dohromady. Ale určitě to má svuj čas a ten ještě neni. Až přijde, tak to uslyšíte na všech rádiích a uvidíte v televizi.

Kdy vyjde další skladba a o čem bude, máš jí už hotovou?
  Když sem dělal další písničku, která je o posilovně a spíš motivační, řekl sem si, ze text musí bejt dokonalej, takže sem nad tim ztrávil víc času a nikam se nehnal, měl sem užasnou návštěvu, kterou sem zmínil nahoře  a to mě ještě víc utvrdilo v tom, že další věc, co vypustim ven musí už bejt na světový úrovni, protože si díky ní chci vydělat obnos, abych jí koupil tolik růží, že to nebude mit kam dát. Věechno klaplo do sebe. Ještě si to parkrát zazpívam a připravim a vyrazim opět nahrávat. Chtěl bych si teď ve všem udělat pořádek a posílat ven aspoň jeden singl za měsíc, dokud nebudu mít demo a aspoň tři klipy do konce roku, stejně jako celou sérii knížek, co sem napsal, do konce roku a taky do toho musim ještě trénovat a chci zpátky do ringu, což je moje hlavní zaměření no a mezi tim se věnovat hodně promo práci, protože to je něco, co sem zanedbával, proto chci i poděkovat za zájem a spolupráci, vážim si toho a moc to pro mě znamená, protože přesně to teď potřebuju.

Jak ses dostal do studia a jak ses dostal na obchody, kde si?
  Kamarád mi řekl, že ví o studiu, kde nahrával Tinie Tempah, tak sem si vše našel, zistil, poslal tam sovu a obratem mi přislo ať přijdu, měl sem obrovskou radost, přemejšlel, co udělam jako první, tak sem vypustil “One night” a “Friday night” abych nic zbytečně nekomplikoval, když pudu poprvé a tak to začalo. Úžasná spolupráce, na kterou sem hrdej. Nahrával tam i James Blunt a pár dalších, který já neznam, ale v Anglii sou celkem slavný. Moc se mi líbí jejich přístup a to, jak mi pokaždý raděj a pomahaj a snažej se, ať písnička zní co nejlíp. Když si poslechnete Let this party start, to, jak zní je zásluha Davida Leara. Na tý další bych chtěl strávit víc času a udělat z toho opravdu hit. Nemužu se dočkat, protože beat je úžasnej, na úrovni Guetty, lidi si sednou na zadek a to doslova, opět, díky novému DJ z Kanady, se kterým spolupracuju… no a obchody, zajímal sem se o to hodně, našel jednu firmu a opět napsal mail. Obratem mi přišlo, ať zašlu svoje skladby k poslechu, tak sem si řikal, že to asi neprojde a že sem stejně naivní a moc si věřim. No, napsali mi, kam maj poslat smlouvu… Takže úsměv od ucha k uchu a teď  stačí posílat skladby a o vše je postaráno. Nejlepší je, že moje písničky si mužete stáhnout uplně všude po světě, v USA, v UK ale i třeba i v Somálsku, teda, pokud tam maj internet.

Jak o sobě chceš dát vědět lidem?
    Už sem začal. Díky souteži, kterou mam do konce května a kterou vyhraju se teď snažim hodně zviditelnit na instagramu, kde sem za krátkou dobu dokázal zdvacetinasobit lidi, co mě sledovali a to jen díky svejm fotkám a tomu, jak vypadam, jen sem se musel ukázat. Často sem slyšel, že vzhled neni všecko, ale je. Spousta holek si mě přidává jen kvuli fotkám, co mam, dělá mi to radost, ještě aby poslouchali mojí hudbu a stahovali a budu spokojený, protože kdyby si mojí písničku koupilo všude možně aspoň sto tisíc lidí, budu jí moc koupit cokoliv jí na očích uvidím. Vim, že o to tak nejde, ale kdybyste viděla ten úsměv, udělala byste všecko na světě abyste ho viděla furt. No jinak to sem jen já, je jasný, že jakmile se prodam někomu velkýmu, stanu se hvězdou přes noc uplně všude. A to má svuj čas. S radosti si taky brzy vylepim všude plakáty a časem i billboardy, chtěl bych mít ve vetších městech aspoň jeden, až bude venku album.

Je někdo, s kym bys chtěl spolupracovat od nás?
  Upřímně, krom holky, o které mluvim, nechci, u nás netoužím po tom, aby mi někdo pomáhal se zviditelňovat, chci vše dokázat sám a tady venku všecko dokazuju sám a chci bejt ten, kdo nám dvoum splní naše sny o Hollywoodu a hudbě, přitom každe sám za sebe, jak už sem napsal. Jinak už netoužim po tom, abych byl já důvod úspěchu někoho jinýho, protože lidi když dostanou něco zadarmo, tak si toho nevážej. Já nikdy nic zadarmo nedostal, proto si vážim všeho, co mam a neustále ze všeho mam radost a i dál mít budu. Takže pokud je u nás někdo, kdo by se mnou chtěl spolupracovat, tak bohužel, nemám zájem. Svoje lidi si vybírám sám a ty sou trošku jinde, než u nás. Jediný, nad čim často přemejšlim, sou všechny krásný holky, co znám, do videí, jakmile se to rozjede ve vetším, to je tak možná jediný, protože naše holky jsou stejně nejkrásnější, tak proč je neukazovat světu.

S kým bys chtěl spolupracovat v zahraničí?
  Upřímně? Doufam, že až bude moje první album venku, zadaři se mi natolik, že budu spolupracovat například s Havanou Brown, Afrojackem, Red onem, Calvin Harrisem nebo třeba DJ Tiestem, Davidem Guettou. To sou lidi, ke kterejm hodně vzhlížim už celkem dlouho a diky Anglii mam reálnější šance, než z ČR. Věřim, že během pár dalších let s nima spojim svoje jméno, nebo spíš, spojíme, nebo oni s náma, to by bylo celkem vtipný, že?… 😀 Ale, jak řiká kamarád, kterej mi řekl o studiu, nevidim, proč ne. Sme oba tak krásný a chytrý lidi, že nás vyhledaj určitě sami! :o)

Máš nějaký cíl, kam směřuješ, co se týče hudby nebo všeho, co dělás či chceš dělat?
  Chci nám vrátit národní hrdost, která nám chybí celkem dlouho a ukázat lidem, že věci jdou, že mužou mít všichni, co chtěj, když pro to dostatečně pracujou a nebojej se ničeho a že na nás opravdu nikdo nikde nečeká, my musíme jít a ukázat se sami. Chtěl bych jednou přiletět domu na vystoupení a vyprodat třeba O2 arénu a bejt všema uznávanej, ať už jako zápasník, jako zpěvák, nebo jako spisovatel, nebo jako herec, nebo fitness kluk, fotomodel, zkrátka cokoliv z toho, co dělam anebo prostě jenom jako normální kluk, co si žije svuj sen a mít všude miliony lidi, co mě budou dál podporovat. Všecko je jen o lidech a já lidi miluju. Jen věřim, že na ty zlý lidi nejde bejt hodnej, protože jim to nikdy nedojde.

Objevila se na tvou práci někdy kritika a jak jí snášíš?
  Lidi mě kritizovali hodně dřív, jestli chcete slyšet jak to vidim, kdysi sem řikal, že pojedu do zahraničí, budu zápasit a dělat hudbu a knížky. Lidi si mysleli, že sem blázen, i moje první holka se mi snažila vnutit názor, že sem nenormální a měl bych spadnout na zem, potom se se mnou rozešla. Taky sem měl místo mozku svaly, nebo sem měl svaly, ale neměl mozek a tak dál. Jednou se mě jedna mamina zastala, protože holky vždycky koukaj a řekla na to, nezáviď, že ty nemáš takový svaly a ten kluk zmlkl. No a věci trvali trošku víc času, než sem si původně myslel, protože nikdo neviděl do mýho osobního života, kterej sem nikdy nechtěl zveřejňovat, ale všecko se stalo přesně tak, jak sem kdysi řikal a v tu chvíli sem získal respekt, protože sem tak řikal a udělal. Co se týče kritiky na mou hudbu, rád si přečtu každýho názor, ale upřímně mě vubec nezajímá, protože když mě někdo kritizuje, tak vetšinou ani nemá koule na to, se ukázat a sou to nějaký lidi, co si myslej, že mě to nějak rozhodí nebo donutí přestat s tim všim, co dělam. Když přijdu do studia a něco je špatně, někde, okamžitě mě opraví a řeknou takhle to nedělej, tohle změň, snaž se víc, protože to moc nezní a na konci pokaždý řikaj, že je to supr. Ale tohle je otázka mentality, jestli se někde objevuje kritika, tak jen z České Republiky. Briti se naopak usmívaj a snažej se se mnou bavit a myslej si, že sem něco víc a tak by to mělo bejt, si myslim, líbi se mi, bejt populární a po okolí sem, teď chybí bejt populární všude po světě no a paradox je, že z ČR mam nejvic přehrání ihned po Anglii. Ale jinak kritiku chápu, já vim, že se těžko kouká na někoho jako já, kdo je prostě ve všem tak dokonalej a umí tolik věcí, že se nenajde nikde nikdo, kdo by byl lepši, než já. Lidi dělaj hudbu, ale neuměj psát knížky, nebo nevypadaj jako já, nebo nejsou tak moc namakaný jako já, nebo postrádj uvnitř tu touhu, bejt nejlepší, nebo nejsou tak atletický, jako já. Dokážu uběhnout na pásu 1500m za 3 minuty. Rekord je 3:17… Prostě já sem ve všem nejlepší celej život a všecky holky po okolí to vždycky viděli, co si budem povidat, nikdy sem nepotřeboval se schovávat do tátova BMW abych balil holky, nebo ukazovat, jak moc mám peněz, i když vim, že sou od rodičů a přesto stále chodili za mnou a v Anglii to platí dvojnásob. To je dost možná něco, co kluci nedokážou přenýst přes srdce. Smůla, no. Jinak ještě bych chtěl zmínit, že nedávno sem četl, že někdo získal smlouvu s nahrávací společností za v prepočtu tři sta milionů. Ukažte mi na umělce, od nás, kterej má šanci to získat? Od nás vubec nikdo, přesto někdo… Já… Dobře, já a holka, o které píšu, abych byl upřímnej. No a proč řešit kritiku, daj mi oni ty peníze? Tyhle lidi by mě o ně nejradši obrali, kdyby mohli…

Chtěl bys něco vzkázat čtenářům?
  Ani ne. Jen chci poděkovat za inspiraci dvoum lidem. Nejvetší inspirací mi byl vždy Rytmus a potom holka, o který se často zmiňuju a jmeno říkat nechci, jenom sem jí to nikdy nedával tak najevo, až teď, protože je nejlepší, jak zpívám v poprvé… Některý lidi do našich životů přicházej jako lekce, to bylo všecko předtim a požehnání a to je ona, původně sem písničku chtěl smazat, předělat, protože mi to s holkou, pro kterou sem to udělal nevyšlo, dala přednost jinému, no ale pak sem si řekl, ať si kdo chce myslí co chce, dam jí ven, protože se stále tak cejtim, jenom teď myslim na jinou holku, než na tu, pro kterou sem to udělal původně, mrzí mě to, ale lidi si musej vážit ostatních, toho, co maj a když ne, tak se pak nesměj divit, že všecko skončí, každej máme svojí hodnotu a kdo jí nevidí, nemá smysl se kvůli němu trápit, protože jednoho dne se najde někdo, kdo tu hodnotu uvidí. A našel…

Říkáš o sobě, že jsi sexy, holky po tobě jdou, co vztahy a holky předtím?
  Mě žadnej vztah nikdy nevydržel, protože si často mysleli, že sem naivní, protože sem chtěl do zahraničí a říkal, že budu dělat to, co dělam teď, nebo byly moc žárlivý, snažili se mě ovládat skrz fráze typu, ty máš radši fitko, než mě apod. Jak sem už zmínil u kritiky. Ironie, trošku sem se vytáhl za poslední roky a ukázal, že nejsem naivni, ze je to naopak, že oni byly blbý. Jinak co se týče holky o který teď tak často mluvím, je tak sexy v černé a když se usmívá! Ale má svůj svět a to je něco, co bych jí nikdy nechtěl vzít, ani jí nutit, neni muj majetek a je to všecko až moc hezký, přál bych si, abych byl teď její svět já a Londýn, aby přiletěla a bylo všecko úžasné tak, jak si to představuju, protože sme oba stejný, ale právě proto nad ničim radši nepřemejšlim a snažim se opět myslet předevšim na sebe, do doby, než přiletí, potom budu opět nejšťastnější kluk, ale zároveň nad tim nesmim přemejšlet, snad mi rozumíte, je to složitý, zkrátka, jak zpívam, chci bejt šťastnej a sexy? Já to o sobě neřikal, to kolikrat někde du a prostě na mě jen tak volaj z aut nebo z ulic hey sexy, stalo se mi to tolikrát, že se tomu směju a od tý doby to řikam, proč ne? 😀 Mam se stydět za to, že sem krásnej kluk? Vtip, ale mam se rád a sem za svuj vzhled rád, protože mužu dát fotku ze současnosti a fotku z šestnácti a nikdo nepozná rozdíl, protože narozdíl od ostatních, vypadám stále jako malej kluk!

  Trošku jsme se do toho zamotali, je pravda, že láska je a bude inspirací pro všechny, díky ní je všechno krásnější a všechno nás baví, když jsem byla mladší, bylo to nejlepší období mého života. Občas mám pocit, že dnešní svět je moc uspěchaný a hodně souhlasím s tím, že lidé dávají přednost úplně jiným věcem, než jeden druhému. Až si to Martine budeš číst, držím ti palce, stejně jako všichni čtenáři koule.cz a jak si sám řekl, vše bude super, pokud jsi opravdu tak dobrý, jak o sobě s radostí říkáš, potom se těším, až tě uvidím v televizi či slečnu, o které tak mluvíš. Málo komu se povede odejít do zahraničí, ba co víc, začít natáčet hudbu nebo cokoliv z toho, co ty děláš, možná právě kvůli tvému sebevědomí. Ale skromnost by ti možná slušela víc.

  Těšíme se na další písničku, na videoklip a já se těším, až si zas napíšeme a budu vědět, co dál. Závěrem bych chtěla odkázat všechny čtenáře, pokud i Vás bude Martin zajímat, brzy uveřejním profily, které si můžete přidat a jeho cestu napínavě sledovat, stejně jako já. Věřím, že i když se nepovede, už kvůli tomu, že měl odvahu a šel pryč a snaží se, si zaslouží obdiv nás všech. A pokud se podáří a budeme se na něj dívat v MTV, určitě se budeme usmívat a říkat si, to je Čech! A v tu chvíli nám dojde, že strachy, které spousta z nás má, jsou iluze. Možná že v dnešní době plné nenávisti je to přesně to, co potřebujeme, protože když zjistíte, že můžete dělat úplně vše, co chcete, proč někomu něco nepřát, když stačí pracovat a vše přijde samo?

  Příjemnou neděli všem a děkuji za čtení mého, musíte uznat velice super, zábavného článku, myslím, že si tuhle spolupráci budu užívat, stejně jako pohled na ty fotky, které mám ukázat všem čtenářům! Musím zvýraznit a napsat, že jsou focené nejlepším týmem, jak mi Martin řekl, Jiřinou Kantovou a Thomasem Catem a opravdu, vše stojí za to! Nejúžasnější spolupráce, kterou kdy získal je najít tak talentované fotografy, jaké našel.

  Už ať je pátek, obvolám holky a zajdu na pár panáků a pár drinků, protože žijeme jen jednou!

Témata:, ,