Rozhovor s Marpem: Plánujeme natočit novou desku s Chinaski

Redakce

Rapper Marpo vydává nové album Lone Survivor a připravuje velkolepou show v Malé sportovní hale. Přečtěte si rozhovor a ním.

Popiš svoje nové album, jaký z něj máš pocit?

Skvělej! Je to nejosobnější a nejdospělejší deska, co jsem udělal. Stála mě hodně sil, ale konečně je hotová! Má 11 stop a jeden bonusový track. Je na ní několik hostů – Ektor, Separ, Kali, Ironkap, Whnt & Sean Divine.

Jak dlouho album vznikalo? 

Dlouho, od minulýho roku. Bylo to docela stresující – dvě malé děti doma, spoustu koncertování, žadný volno…

O čem jsou texty na albu? Jakých témat se týkaji?

Jsou hodně osobní. Týkají se smrti, narození, odloučení, radosti, stresu, práce… Je to takový mix různých emocí. Třeba Ironkap mi říkal, že už je to moc. Že si pouštím lidi moc do svýho soukromí. Ale o tom rap je – o prožitkách.

Proč zrovna název Lone Survivor?

Je to podle mého oblíbeného filmu Lone Survivor (česky vyšel pod názvem Na život a na smrt). Vypráví o čtyřech vojácích z amerických zvláštních jednotek Navy Seals a o vojenské operaci Red Wings v Afghánských horách.

Teď se intenzivně připravuješ na svůj první koncert v hale…

Ano, bude 22. dubna v Malé sportovní hale a je to pro mě velká výzva! Hala – to je velká stage, velká produkce a meta, kterou tady zatím nikdo v mém žánru nepokořil. Dáváme si záležet, aby to byla vizuálně zajímavá show. Budeme mít kulisy alá postapokalyptický svět.

Už můžeš prozradit hosty?

Vystoupí Ektor, Separ a taky tam bude i živá kapela (například Ondra Štorek z kapely Rybičky 48).

Jaký máš plány do budoucna?

Teď hlavně chci, aby se povedl halovej koncert, a pak se uvidí. Podle toho si udělam plán na další 2-3 roky. Plánujeme natočit novou desku s Chinaski a taky bych se chtěl pořádně věnovat rodině. 

Marpo vydává Riot. Nikdy jsem ze sebe neměl tak dobrý pocit, říká

ROZHOVOR s Danem Bártou: Nemáme choreografy, ani výbuchy na podiu, jsme prostě hráči a muzikanti

Témata: