Ruce pryč! 10 důkazů, že randíte se sociopatem

Redakce

Žena za život narazí na různé typy mužů, a ani sociopati nejsou výjimkou. Problém tkví v tom, že často ani nepoznáte, že právě se sociopatem randíte. Jak tedy takového manipulativního hajzlíka odhalit co nejrychleji?

  1. Je okouzlující, ale…
    Sociopat umí být charistmatický a okouzlující, ale jen když jde o získání cíle. Zdá se vám divné, že ho znáte jako toho nejúžasnějšího, ale před vašimi přáteli je to nudný patron? Jim se zkrátka zalíbit nepotřebuje.
  2. Lže i o těch nejmenších věcech
    Šel jen na pivo s kamarádem, ale přesto vám to zatajil, i když vůbec o nic nešlo. Sociopati si prostě nemůžou pomoct, lhaní je jejich koníček. Když na to přijdete, klidně to přiznají, ale nezmění se.
  3. Je to impulzivní romantik
    Klíč od bytu vám dal po třech měsících, po půl roce vám nabídl společné bydlení. Romantika? Bohužel. Jen si vás chce rychle získat. Když vás má, zájem opadne a vy se snažíte ho získat zpět a tím on získá moc.
  4. Neustále potřebuje vzrušení
    Zatímco vám stačí jeden večírek týdně, on jich zvládne pět a ze všech se vrací nad ránem. Potřebuje být neustále v pohybu, ať už s vámi, nebo bez vás – většinou bez vás. Pro sociopaty je nuda mor.
  5. Vždycky je tu nějaká „druhá“
    Možná si s ní jen píše, možná se s ní schází, možná s ní rovnou spí. Sociopat bude mít vždycky jednu nebo více „kamarádek“, protože nikdy nemá jen jeden objekt zájmu.
  6. Porušuje pravidla
    Daňové přiznání dává pozdě, pokuty neplatí a systémem obecně pohrdá. Socipati se považují za nadprůměrně inteligentní nadlidi, takže tohle považují za přízemní, za něco, co se jich nedotýká. S tím vlastně souvisí další věc…
  7. Má obří ego
    A jakmile mu na něj sáhnete, je zle. Hodně. Váš mazlík se mění v mlčenlivého, pasivně agresivního zlouna, co se nebojí na vás vytáhnout ta nejcitlivější témata, aby vám to vrátil.
  8. Všechny jeho expřítelkyně byly „šílené“
    O všech ženách před vámi mluví jako o hysterických žárlivkách ,ale vy jste prý úplně jiná. Zvláštní je tedy to, že s nimi stále udržuje kontakt. Jestlipak ono to není trochu jinak…
  9. Necítí vinu ani stud
    Pokud mu přijdete na nějaký podraz nebo někoho on prokazatelně poškodí, vždy si najde výmluvu, kterou okecá, že vlastně neudělal nic špatného. Je o tom bytostně přesvědčený.
  10. Ve vypjatých situacích zůstává klidný
    Na tohle dokonce existuje vědecká studie. Zatímco v normálním člověku třeba taková bouračka vzbudí strach nebo ho znepokojí násilné fotografie, se sociopaty to nic neudělá. Emoce nejsou jejich silná stránka a většinu z nich pouze předstírají.

3 vztahy, které vás v životě potkají

7 důvodů, proč vztahy lidí, kteří se dají dohromady ve svých dvaceti letech, vydrží