Růžová voda, bílý písek… Pojedete tam na dovolenou?

Redakce

Pobřeží Las Coloradas, které najdete v malé rybářské vesnici na poloostrově Yucatán v Mexiku, je pohádkovým místem. Vzniklé snímky z tohoto přenádherného místa plní stránky na sociálních sítích, a to především na Instagramu. A ne, není to filtr. Růžová laguna je součástí biosférické rezervace Rio Lagartos, která chrání sto padesát tisíc akrů pláží, lesů a dun.

Růžově zbarvená voda, bílý písek a dokonalý optický klam je to, co dostalo celý svět. Zabarvená voda působí až magickým dojmem a přitom důvod, proč je voda růžová, je obyčejný. Můžou za to mořské mikroorganismy, které se zde vyskytují a obsahují barvivo zvané beta-karoten – načervenalý oranžový pigment.

Las Coloradas má několik mil nedotčených bílých pláží, které jsou ideálním místem pro soukromou a dokonalou dovolenou. Naplánovat si výlet nebo dovolenou na tohle překrásné místo je jedním z nejkrásnějších zážitků, které si můžete pořídit. Je to totiž ráj na zemi, který má rozhodně co nabídnout.

Podobná místa se na naší Zemi ještě najdou, a to v Austrálii jezero Hiller, které má díky řasám barvu jako růžové žvýkačky a také v Turecku jezero Tuz, které je v chladnějších měsících zbarvené do luxusní narůžovělé tvářenky. Když však vyrazíte do Mexika do biosférické rezervace Rio Lagartos, tak nebudete litovat.

Najdete zde nejen již zmíněnou růžovou lagunu, ale také přenádhernou nedotčenou přírodu. Po celý rok se zde vyskytují růžoví plameňáci a řekneme vám, že vidět je takhle ve volné přírodě oproti zoologické zahradě je nezapomenutelné. Podívejte se do galerie na krásnou lagunu a nedotčenou přírodu. Zapíšete si Rio Lagartos na váš wishlist?

4 nejlepší místa v Evropě, kde si užijete dobrodružnou dovolenou

Hrad jako z Harryho Pottera – tak tam chcete!