Rybičky 48 vyráží na turné: S fanoušky si dáme panáka na baru

Redakce

Největší hity, nové písničky, koncertní host, dvě předkapely a společná párty s fanoušky na baru po každém vystoupení. To slibuje před aktuálním podzimním turné kapela Rybičky 48.

Sérii třinácti koncertních zastávek nazvala LÉTO V PEYTCHI TOUR a odkazuje tím na aktuální kapelový reggae hit Léto, který se neplánovaně chytil v playlistech českých rádií. Předprodej na koncerty, které začínají v říjnu a končí v prosinci, začne v jednotlivých městech tento týden.

Videoklip Léto k vidění zde:

„Naši fanoušci o nás vědí, že jsme jako rodina a stejně přistupujeme i k našim posluchačům. Tudíž turné bude jedna velká párty a s fanoušky se po koncertě potkáme vždy na baru. Pokecáme, popijeme a možná i vytáhneme akustiky. Všechno je možné,“ popisuje zpěvák a baskytarista Rybiček Kuba Ryba.

Kapela na turné podle něj předvede jak nové písničky, tak i průřez největšími hity. Netradičně si Rybičky 48 s sebou vezou i hosta. Bude jím Petr Štolba alias Pekař, který zpívá i v aktuálním kapelovém singlu Léto.

„Některá rádia ho hrají až po desáté večer, protože začíná kontroverzním sloganem ,Je léto, kámo, a já všechno v Peytchi mám. Song ale přitom vznikl během našeho pobytu na dovolené v jihovýchodní Asii, kde jsme poprvé narazili na Peytchu, což je nejvyšší stav osvícení následující po Nirváně, v podstatě se dá říct, že Peytcha je Foo Fighters buddhismu,“ dodává Ryba.

Rybičky 48 už na minulých koncertních šňůrách podporovaly mladé kapely, kterým umožnily před sebou vystoupit. Nejinak tomu bude i v případě turné LÉTO V PEYTCHI TOUR, na kterém představí svůj energický punk-rock benešovští ATD a celý večer zahájí talentovaní pop-punkoví Donaha z Bruntálska.

„Moc se nám líbí. Oni hrají to, co my jsme chtěli hrát před 11 lety, ale s tím rozdílem, že oni to umějí,“ říká kytarista Petr Lebeda. 

Témata:, , ,