Sámer Issa točí desku a líbí se mu Lady Gaga s krvácejícím břichem


Představujeme vám novou rubriku, kterou jsme pojmenovali V čem jede. Ne, nebudeme vám psát o tom, jaká si kdo pořídil auta, i když i to by mohlo o lecjakém zpěvákovi či herci mnohé napovědět. Nás – a doufáme, že i vás – bude především zajímat, jakou muziku mají rádi naše „celebrity“, jestli si kupují desky nebo chodí na koncerty. Dnes je řada na Sámeru Issovi.

Normálně Sámera Issu jen tak něco nerozbrečí, ale když ve sluchátku slyšel větu „Vezměte si mikrofon, budete zpívat se Stevie Wonderem“, za slzy se nestyděl. V rámci soutěže New Wave v Rusku si střihnul s mistrem písničku I Just Call To Say I Love You a dodnes je při téhle vzpomínce naměkko. Co právě dělá právě teď a jakou muziku poslouchá?   

Jakou hudbu si teď pouštíš?  
Úplně všechno od Michaela Jacksona. Spoustu desek jsem dostal k narozeninám, některá jeho CD jsem už měl, ale třeba věci, které dělal, když byl mladý, jsem vůbec neznal. Takže to mě teď hodně baví. Jinak ještě třeba Stevie Wondera nebo Amy Winehouse.  

Poslechněte si I Just Call To Say i Love You

Kde muziku nejraději posloucháš?
Na moři. Zrovna jsem se vrátil ze Zakynthosu a ten pocit, když pluješ na jachtě, nad tebou je jen modré nebe a ty máš v iPodu svoji oblíbenou muziku, je prostě neopakovatelný.

Nejlepší hudební počin letošního roku?
Teď jsem sledoval vystoupení Lady Gaga na MTV . Bylo to naprosto úžasné. Nejen její zpívání, ale hlavně celá show. Naprosto mě uchvátila scéna, kdy na podiu v kontextu písničky krvácí z břicha. Vím, může to takhle znít morbidně, mně se to moc líbilo. Bylo to fenomenální a nápadité. 

Článek o předávání MTV Video Awards čtěte tady

Kdo by podle tebe měl být novodobým Českým Slavíkem?
Myslím, že by to mělo zůstat tak, jak to je. Měl by jím už navždycky zůstat Karel Gott a kategorie by se měla jmenovat stejně: Karel Gott Českým Slavíkem.

Jak jsi vůbec trávil letos prázdniny?
Měl jsem hodně koncertů na různých akcích, i několikrát za den. Nejezdím ale na velké festivaly, tam se moje hudba moc nehodí. Takže jsem dělal vlastní koncerty, hodně třeba v Brně a v Ostravě.

Co tě čeká do konce roku?
Právě teď jsem si odskočil ze studia. Děláme na nové desce, která by měla vyjít pro vánoční trh. Už máme název, ale protože se jako obvykle může ještě stokrát změnit, zatím ho nebudu prozrazovat. Moc se na tu desku těším a mým největším přáním samozřejmě je, aby se líbila.

Témata:,