Šanson – stále živý žánr


Přestože se může na první pohled zdát, že šanson má svoje zlatá léta za sebou, je svojí podstatou vypravěče příběhů stále živým žánrem.

Žije především v klubech a na malých pódiích, přesto má stále co říct. Snad právě proto, že je od počátku své existence vypravěčem příběhů…vypravěčem, který zastavuje čas a jeho příběhy jsou tu pro všechny, kteří chtějí naslouchat. Naslouchat melodii a vlastnímu srdci, probouzet vzpomínky a dotýkat se života v jeho nejčistší podobě…

Jednou z interpretek tohoto žánru je Zlatka Bartošková, temperamentní zpěvačka původem z Olomouce, které písně na míru napsali například skladatelé jako Jindřich Brabec, Mojmír David, Jiří Kahánek  a Tomáš Pergl. Autory textů jsou Jaroslav Šprongl, Pavel Cmíral, Dučica Zímová, Romana Radová nebo Václav Renč.

V současnosti je možné Zlatku vidět zejména na malých pódiích a v klubech jako jsou Art Space v Řetězové ulici na Starém městě, v Jiným kafi či Blaze na Žižkově. Zpívá buď s kapelou nebo komornějším duchu v nové sestavě s názvem MUSICA VERAZ spolu s Miladou Karez a Jirkou Šámalem.

V září  2012 Zlatka představila svoje nové album ŽIVÁ, které vzniklo v nahrávacím studiu Radima Linharta v Kosoři a jehož kmotrou se stala Jana Koubková.

Informace o novinkách a nejbližších koncertech najdete na www.zlatabartoskova.estranky.cz

 

 

Témata: