Saxána a Lexikon kouzel: Poslechněte si hlavní písničku

Hana-Slivova

Pokračování slavné komediální pohádky Dívka na koštěti má staronovou průvodní písničku. Původní melodii z roku 1971 přearanžoval kytarista a skladatel Radim Hladík, přezpívala ji opět Petra Černocká a o rapovou vložku se postaraly děti z Dismanova sboru. Mužský hlas patří členovi Hladíkova Blue Effectu Janu Křížkovi.

Obohacená o aktuální zvuk, dětské "rapující" hlasy a part Jana Křížka z Blue Effect. Taková je staronová písnička k filmu Saxana a Lexikon kouzel, která navazuje na 40 let starou klasiku režiséra Václava Vorlíčka Dívka na koštěti. Autorem nové verze je kytarista a skladatel Radim Hladík, s úpravou mu pomáhala i domovská kapela a syn, zvukař Radim Hladík jr.

"Film obsahuje ta nejjednodušší stará filmová kouzla i 3D animaci, jakou tedy vlastně udělat muziku? Nabízel se úplně starý model, anebo nový model, který by odpovídal computerové práci na filmu. Pak jsem se ale rozhodl, že udělám něco, co bude sjednocovat," říká Radim Hladík. "Prolnul jsem tedy klasické zvuky hudebních nástrojů s moderními postupy. Chtěl jsem udělat zvuk, který nějaký rok vydrží," dodává.

Písničku si poslechněte tady

Film Saxána a Lexikon kouzel bude mít premiéru 15. září 2011. Podívejte se na trailer.

Témata:,