Scream queens: Seriál, který na Halloween není možné vynechat

Redakce

Scream queens. Exceluje v něm Emma Roberts, neteř o něco slavnější tety Julie Roberts. Nekompromisně vede sesterství Kappa na Wallacské univerzitě. Jmenuje se Chanel Oberlin a kolem sebe má další Chanelky, které čísluje. Sesterství ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která ho chce zrušit. Události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i červený ďábel.

Seriál je k vidění na americké televizi FOX a způsobuje hysterii na sociálních sitích. Aby ne – vřískající, nebo chcete-li ječící, královny jsou krásné a ječí tak, že si vyječely hlasivky a zvuk se musí dodávat v postprodukci.

V každém dílu si navíc utahují a parodují nějakou předlohu jako Mlčení jehnátek nebo i Taylor Swift. Jamie Lee Curtis navíc hrála v kultovním Halloweenu. Chanel má všechno zmáknuté, ale přece jen se trochu bojí červeného ďábla.

Ten kosí řady studentů i ostatních. Je vynalézavý, například seká trávu traktůrkem i s hlavami nebo motorovkou půlí univerzitního maskota.

Emma Roberts hraje mrchu s takovou přesvědčivostí, že se ptáte, kde se to v ní bere. Nebudeme prozrazovat, jen si dovolíme upozornit, že díl věnující se přímo svátku Halloween je jen pro otrlé.

Mrtvol je tam hafo, pěkně naskládaných v jednom baráčku. Je třeba brát to celé jako hororový komiks, pak cákance hektolitrů krve nevadí, dokonce přímo možná potěší.

Taky si všimněte neuvěřitelné stylizace vzhledu Chanelek, od oblečků a la Jackie Kennedy přes dokonalé účesy až po sexy náhrdelníky. To vše je prý vytvořeno jen pro seriál neb si tvůrci nemohli dovolit platit cenovky originálního Chanelu (haha).

Emma na všechny štěká a všichni jí zobou z ruky a bojí se jí kvůli nechutně obrovskému bohatství jejího papínka. Sumasumárum komu se Scream queens nebude líbít, je to jen to jen jeho chyba. A o Emmě ještě rozhodně uslyšíme.

Galerie: Nejtrapnější halloweenské kostýmy pro páry. Oblékli byste si to?
9 nejstrašidelnějších halloweenských masek. To nechceš!