Selah Sue: Jestli si tu hudbu neprosadíš, jsi u mě mrtvá žena!

ondrejbambas

Belgická hvězdička Selah Sue se ve vyprodaném pražském klubu Roxy postarala o jeden z nejpříjemnějších koncertních večerů letošního roku. Vlastní názor, silný hlas a naopak nenásilné přechody z žánru do žánru, to jsou důvody, proč se vyplatí tuhle třiadvacetiletou dívku sledovat.

Belgická zpěvačka Selah Sue se svým aktuálním mini turné snaží zaujmout posluchače východní Evropy a nejen díky první tuzemské návštěvě na letošním Rock for People a jedné písničce z reklamy byl pražský klub Roxy včera vyprodaný.

Celý večer uvedl do pohodového módu melodiemi koketujícími s latinskoamerickými a karibskými rytmy U-CeeFlavour Bandem.

Třidvacetiletá zpěvačka s rozcuchaným drdolem na hlavně začala svůj set úderem deváté pomalou akustickou Summertime s navazující Mommy.

Poslechněte si Selah Sue v YouRadiu

Pomalejší skladby střídaly taneční, žánr měnil žánr. Ostatně výhodou Selah je silný hlas, s nímž – podobně jako M.I.A. nebo Aloe Blacc – hravě zvládá písničky kombinující různé styly. Kromě jednoho songu zaznělo kompletní debutové album Selah Sue, skladby známé ze singlu i pár novinek a coververzí. Ať už je diváci poznávali a doprovázeli zpěvem (Peace Of Mind) nebo slyšeli poprvé (emotivní Break), fungovalo všechno.

Jistě, na lecčems je ještě třeba zapracovat, doprovodné projekce postrádaly hlubší smysl a taky světlo mohlo být chvílemi střídmější. Při On The Run nebo poslední All I Need From You, směle vygradované do rozjetého drum´n´bassu, ale naopak světelné efekty fungovaly na výbornou.

Je dobré vidět, že i ne tak profláklá jména v Česku táhnou. Selah přitom hraje čistě podle sebe, největší hit This World klidně odehraje v první třetině, koncert uzavře úplnou novinkou a doprovodnou kapelu nechává, aby pěkně po jednom ukázala, co v ní je.

Pokud k tomu dostane prostor, nové fanoušky si získá i tady. Ostatně jak řekl Josef Šebánek v roli starého Homolky: „Selah, to ti říkám, jestli si tu hudbu neprosadíš, tak jsi u mě mrtvá žena.“

Selah Sue
Support:
U-Cee
Praha, Roxy, 11. 12. 2012
Setlist:
Summertime, Mommy, Just Because I Do, Black Part Love/Lost Ones (Laury Hill cover), This World, Fyah Fyah, Break, On The Run, Oops „Oh My“ (Tweet cover), Soulbreak, Fade Away, Please, Raggamuffin, Peace Of Mind, Crazy Vibes, Crazy Sufferin Style; All I Need From You