Sennheiser RS 130 – hudební doprovod na každém kroku


Sluchátka německé společnosti Sennheiser patří u audiofilů k uznávaným hudebním doplňkům. Méně obvyklá, bezdrátová sluchátka RS 130 vynikají svobodou poslechu. Nemusíte brát ohledy na kabely, hudba se s vámi dostane kamkoliv.

Sluchátka Sennheiser RS 130Sluchátka Sennheiser RS 130 jsou díky černému, celoplastovému zpracování příjemně lehká. Stříbrné mřížky na každé z mušlí je řadí do kategorie otevřených. Díky širší konstrukci a velkým náušníkům tolik netlačí, proto je i dlouhodobější poslech velmi pohodlný. Dokonce možná zapomenete, že máte sluchátka na uších, a bez problému s nimi vyběhnete pro noviny do trafiky nebo s košem na odpadky. Okolí náušníků pokrývá textilie, přesněji velur, který je výtečný proti pocení uší.

Vysílání na třech frekvencích
Vysílací část sluchátek je pro regeneraci po náročném poslechu vybavena kovovým držadlem, které slouží pro dobíjení akumulátorů, uložených v jedné z mušlí. Sluchátka mohou vysílat na třech frekvencích, automatické ladění samo vybere tu nejkvalitnější, s nejméně rušivými elementy. Přeladění můžete spustit také manuálně. Na mušlích najdete i další ovládací prvky, hlasitost regulujete pravou rukou, levou pak sluchátka vypnete a zapnete. Hlavní předností otevřených sluchátek je bezesporu věrná reprodukce zvuku, jejich prostorovost je ale vykoupena vyšší mírou rušení okolí.

Sem tam šum
Tolik obávaný šum bezdrátových sluchátek při plně nabitých bateriích téměř neuslyšíte, zvuk si zachovává skvělé kvality. Jemný náznak rušení přináší až velmi vysoká hlasitost a právě vybité baterie. Občas ve sluchátkách zapraská také vlivem vzdálenosti od vysílače nebo rychlých pohybů hlavy. Ve srovnání s jinými otevřenými sluchátky ztrácí RS 130 zejména v menší dynamice zvuku. Naopak při porovnání s uzavřenými sluchátky, také od společnosti Sennheiser, má zvuk RS 130 hodně citelných detailů, slyšíte i toho příslovečného posledního vzadu. Basy jsou průměrné, zvuk má po celém spektru vyvážený charakter. Sluchátka proto osloví především instrumentálně založené posluchače. RS 130 umí i prostorový zvuk, poctivé domácí kino ale nenahradí. Na dva nabíjecí mikrotužkové akumulátory vyslechnete přes dvacet hodin svého hudebního archivu.

Sluchátka Sennheiser RS 130 ocení zejména neposední milovníci hudby, filmů či jiných ozvučených děl. Bezdrátová sluchátka ve srovnání s odpovídající kabelovou verzí občas lehce škobrtnou, jejich hlavní výhoda ale leží jinde, v naprosté svobodě.