Seriál Koule.cz Extrémní modifikace: Pokračujeme s Papouščím mužem

Redakce

Hodně lidí má doma nějakého mazlíčka, to nikoho nepřekvapí. Co už ale překvapující je, je touha vypadat jako svůj vlastní domací mazlíček. Kam to vede? Na to se podíváme v dnešním článku.

Ted Richards je Brit, žije v Bristolu, je mu 57 let a má hned několik domácích mazlíčků – čtyři papoušky, leguána a psa. Kvůli tomu o něm tady ale nepíšeme, to je vám jasné. Ted má taky hodně tetování. A piercingů. A další věci. Ted se totiž rozhodl vypadat jako papoušek. 

Živoucí důkaz toho, že láska ke zvířatům někdy nezná hranic, i tak by se dal popsat Ted. Svou přeměnu totiž započal jako poctu svým dvěma nejmilovanějším papouškům Ellie a Teakovi. Jeho proměna sice není kompletní, ale už teď má za sebou víc jak 110 tetování, přes 50 piercingů, několik implantátů, split (tzn. rozdvojení jazyka) a potetované oči. 

V loňském roce se ovšem rozhodl pro krok, který je extrémní i ve světě extrémních modifikací. Nechal si odříznout uši, protože papoušci uši nemají. Neodradilo ho ani to, že tohle rozhodnutí vzbudilo vlnu negativních ohlasů mj. ze strany lékařů, kteří se snažili upozornit na nebezpečnost a nesmyslnost zákroku. Ted si totiž nechal odstranit celou ušní chrupavku, takže mu hrozilo vážné nebezpečí infekce i poškození sluchu. 

Všechno naštěstí dobře dopadlo a tak je Ted zase o krok blíže ke svému snu. Sám řekl, že nad touto operací přemýšlel dlouho, uši mu prý vadily delší dobu a donedávna byl jediný způsob, jak se jich „zbavit“, překrýt je vlasy, což už teď dělat nemusí. Nepopírá, že život bez uší s sebou přináší některé komplikace, třeba nosení brýlí se stává velmi obtížným. Ted to vyřešil dvěma implantáty v místě, kde měl ušní chrupavku, takže mu brýle opět dobře drží. Odřezané uši prý daroval příteli s tím, že jestli si jich váží, má je naložit do pryskyřice a zachovat dalším generacím. 

Jako spousta modifikovaných lidí i Ted se setkal s nepochopením ze strany své vlastní rodiny, se kterou se nestýká, i nejbližšího okolí. Paradoxní ovšem je, že po odstranění uší si konečně našel přítelkyni. Nedávno se také nechal oficiálně přejmenovat z Teda Richardse na Teda Parrotmana. Teď hledá lékaře, který by transformoval jeho nos v ptačí zobák, a tvrdí, že je šťastnější než kdy dřív. 

Seriál Koule.cz Extrémní modifikace: Pokračujeme s Ještěřím mužem

Seriál Koule.cz Extrémní modifikace: Pokračujeme s Upíří ženou