Seriál Koule.cz Extrémní modifikace: Pokračujeme s Velkým Omim

Redakce

Myslíte si, že extrémní modifikace jsou záležitostí několika posledních let? Omyl! V dnešním díle našeho seriálu se podíváme na někoho, kdo vám dokáže, že to vůbec nemusí být pravda.

Horace Rydler se narodil v roce 1882 nedaleko Londýna do poměrně bohaté rodiny. Dětství trávil v blahobytu. Hodně cestoval a dostalo se mu i soukromého vzdělání. Informace o jeho následujících letech jsou různé. Horace, stejně jako většina umělců, se vyžíval v mystifikaci. Podle jedné z verzí šel studovat na Cambridge nebo Oxford. Podle jiné verze se přidal k armádě a byl povýšen rovnou na poručíka.

Krátce poté jeho otec zemřel a zanechal mu značné dědictví. Bohužel Horace propadl hazardu a laciným holkám. Špatně investoval své peníze, proto se všechny brzy rozkutálely, a hodnost poručíka mu byla odebrána. 

Během první světové války byl vyznamenán za statečnost, opět povýšen a na konci války dostal jako major menší rentu. Během této doby se nechal poprvé tetovat. Začal se vystavovat v menších kabaretech v Londýně, což mu sice poskytlo skromné živobytí, ale nedosáhl úspěchu, ve který doufal.

Mezi lety 1927 a 1934 podnikl několik kroků, aby se jako pouliční umělec více proslavil. Kontaktoval tatéra George Burchetta s přáním potetovat celé své tělo. Tak se i stalo, nechal si po celém těle vytetovat zakřivené pruhy připomínající zebru. Chtěl tím zamaskovat svá dřívější tetování.

Po dokončení tetování se začal vystavovat v londýnské Olympii. Cestoval po celé Anglii a Francii pod pseudonymem Velký Omi. Po návratu domů si uvědomil, že jeho tělo pořád není natolik zajímavé, aby mu zajistilo stabilní přísun peněz. Rozhodl se pro další modifikace. Nechal si píchnout ušní lalůčky a protáhl jimi veliké kruhy. Poté navštívil veterináře. Ten mu mu píchl septum (nosní přepážku), do kterého rovněž umístil velký kruh. 

Při svých vystoupeních Omi tvrdil, že jej zajal a mučil domorodý kmen v Nové Guineji. Z tohoto důvodu má potetované celé tělo a kruhy v uších a nose. Dnes se to zdá nepravděpodobné, ale v té době byly takové divoké historky běžnou součástí představení. Lidé jim snadno uvěřili.

Později odešel do důchodu a jeho historky se staly ještě bizarnějšími, komplikovanějšími a méně uvěřitelnými. V roce 1939 se Omi účastnil Světové výstavy v Queensu v New Yorku. Poté byl najat Ripleyho divadlem jako hvězdná atrakce. Toto angažmá mu vydrželo půl roku, čímž se stal nejdéle vystavovaným umělcem v této instituci. Zároveň mu to zajistilo dost peněz na slušné živobytí. Po návratu do válkou zničené Anglie se rozhodl vystupovat zdarma pro vojáky a charitu. V roce 1950 na vrcholu své slávy odešel do ústraní. O 19 let později zemřel.

Seriál Koule.cz Extrémní modifikace: Pokračujeme s Upíří ženou

Seriál Koule.cz Extrémní modifikace: Pokračujeme s Papouščím mužem