Šest důvodů, proč je nejlepší začít s hubnutím na podzim

Redakce

Podzim je ideálním ročním obdobím, kdy je nejlepší začít s hubnutím. Vzhledem k tomu, že jsou dny mnohem kratší, tak máte spoustu času přemýšlet nad tím, co a kdy budete jíst. Navíc je konečně úžasné počasí na to vyběhnout ven na čerstvý a příjemný vzduch. Pojďme se podívat na to, proč se do toho konečně pořádně opřít.

  1. Sport – chladnější počasí je ideální

Opravdu! Nebo si myslíte, že je nějaký vhodnější čas, kdy vyběhnout ven? My ne. Krásně se oblečte a vyrazte. Nemusíte se bát, že byste se nezpotili, ba naopak. Tohle počasí je prostě nádhera, během běhu si můžete prohlédnout krásy podzimu, jako je žíhané popadané listí, barevná příroda a další klenoty. Navíc je to pro tělo mnohem menší zátěž, než tomu bylo v létě.

  1. Jídlo – hromada úžasné sezónní zeleniny a ovoce

Podzim je obdobím úžasných surovin, jako jsou dýně, jablka a další lahodné potraviny, které můžete použít do receptů. My na podzim dáváme přednost zeleninovým polévkám, které nás nejen zahřejí, ale také krásně zasytí a jsou vhodné při hubnutí. Mezi naše favority patří krémová hrášková nebo dýňová polévka. Pokud jde o sladké, tak se hodí využít jablka, která jsou plná vitamínů a vlákniny.

  1. Návrat k rutině

Vzhledem k tomu, že v létě je krásné počasí a my si ho chceme užívat, tak jezdíme po dovolených nebo na prodloužené víkend. Člověk tak snadno vyjde ze svého denního rytmu. Právě na podzim se do něj krásně a s lehkostí vrátíte. Krásné horké dny jsou pryč a vy se můžete zase věnovat sami sobě a péči o své tělo. Nastavte si jídelníček a rozvrhněte cviky, to je ten nejlepší začátek.

  1. Závodní sezóna je tady

Podívejte se z okna, co vidíte? Spoustu běžců, kteří se připravují na nějaký závod, kterých je na podzim spoustu. Ať už jde o charitativní běhy, noční běhy nebo jiné, rozhodně byste se jich měli účastnit. Není snad lepší pocit doběhnout do cíle pro dobrou věc nebo jen tak pro radost, že jste něco dokázali.

  1. Vyrazte do fitka

Nefandíte čerstvému vzduchu a chladnějšímu počasí? Tak jděte do fitness centra. Čeká vás tam toho mnohem více, než můžete zažít venku. Záleží na vás, pro co se rozhodnete, protože nabídka je veliká. Můžete si zacvičit s trenérem, jít na běžící pás nebo na nějakou skupinovou lekci. Každopádně budete v teple.

  1. Když se dostanete do formy teď, budete si ji udržovat

Velkou výhodou je to, že když se teď dostanete do formy, tak je velmi pravděpodobné, že si ji budete držet. A to třeba i během Vánoc, protože pár měsíců zdravého stravování a cvičení vás bude držet dál od hřešení, zvláště po tom, co konečně uvidíte výsledky.

Sedm potravin, které vás překvapí. Zlepší totiž váš sexuální život!

20 pravd, které pochopí každý, kdo má rád jídlo (a ostatní si je radši nepřipustí)