ŠEST způsobů, jak začít s fitness a vydržet u jarního cvičebního plánu

Redakce

Jaro je tu a s ním slunečné a teplé počasí, které značí, že léto už klepe na dveře. Měli byste tedy začít na své vysněné postavě pracovat. A dostat se do cvičebního plánu není legrace a chce to opravdu pevnou vůli. Důležité je si vše naplánovat – stravu a trénink. Jak?

  1. Vytvořte si reálný plán, který dokončíte. Všichni bychom chtěli zhubnout co nejvíce kilogramů za jeden týden, ale takhle to nefunguje. Je důležité nastavit si takový fitness plán, který vás bude bavit a uvidíte u něj výsledky. Určitě ale začněte s malými změnami a potom přitvrďte.
  2. Pokud máte nějaké zdravotní problémy, proberte vše se svým lékařem. Zdraví je přece na prvním místě!
  3. Makejte každý den. Začátky jsou nejhorší a proto, abyste si na nový plán zvykli, byste měli začít makat třeba zlehka, ale každý den, aby si na to tělo zvyklo. Nic neodkládejte na další den.
  4. Sledujte své pokroky. Změnu jídelníčku a cvičení musíte pozorovat sami, takže se měřte a foťte. Když sami uvidíte výsledky, budete s nadšením pokračovat dál a budete čím dál tím více motivováni.
  5. Nastavte si závěrečný cíl a odměnu za jeho splnění. Motivace je klíč k úspěchu. Pokud se budete motivovat něčím, co opravdu chcete, půjdete do toho po hlavě. A pak se nezapomeňte odměnit!
  6. Cvičební plán nemusí být tak těžký, jak se zdá. Pokud nejste zvyklí cvičit, tak je jasné, že vám bude připadat každé cvičení náročné, ale jde o zvyk. Naložte si proto dle svých možností.

5 potravin, které vaše tělo očistí od nikotinu a ani nebudete mít chuť na další cigáro

11 jednoduchých triků, jak si posílit sebevědomí: Chvalte se, zvyšte se a hýbejte se