Setkání dětí proběhlo v pirátském duchu


V pražském volnočasovém areálu Gutovka se již po šestnácté uskutečnilo tradiční setkání dětí, které přišly na svět s pomocí lékařů klinického centra asistované reprodukce. Tentokrát se tým pod vedením primáře MUDr. Jaroslava Hulverta nechal inspirovat oblíbeným dobrodružným filmem, a pro „malé piráty z Gutolandie“ přichystal den plný adrenalinu, pirátských atrakcí, bohatého doprovodného programu i společného dobytí pokladu. Celá akce se uskutečnila pod záštitou Klinického centra ISCARE, mezi jehož hlavní specializace patří i IVF, tedy umělé oplodnění. Z hlediska úspěšnosti této léčby se již od svého založení v roce 1995 řadí mezi nejrenomovanější pracoviště u nás.

O tom, že se díky pomoci ISCARE na světě prohání mnoho krásných a zdravých dětí nebylo na Gutovce pochyb. Celým programem provedl malé „piráty“ moderátor Richard Langer. Během nabitého dopoledne si děti mohly vyzkoušet zajímavé atrakce pro malé
i velké jako například krmení hladové posádky, zdolávání nebezpečné propasti na liáně, hledání pramenu pitné vody, útok na pirátskou loď či pirátskou stezku odvahy. Za úspěšné absolvování soutěží byla pro všechny připravena truhla s pravým pirátským pokladem.

Velkolepá show nabídla výrobu pirátského zvířátka v podobě papouška nebo opičky. Malí obdivovatelé proslulého Jacka Sparrowa se také mohli vyfotit se skutečným pirátem. Ty nejšikovnější se pokoušeli ve hře „Sestřel piráta“ obehrát úspěšného českého badmintonistu Petra Koukala, který se v letošním roce stal tváří ISCARE IVF.

Dobrá nálada během celého pirátského dne na Gutovce rozhodně nechyběla. Přispělo k ní i hudební vystoupení Dády Patrasové. Děti si spolu s ní a populární žížalou Julií, která na pódiu nemohla chybět, nadšeně zazpívaly oblíbené písničky.

 

Setkání se zúčastnili také zástupci ISCARE, a to primář Centra asistované reprodukce IVF, MUDr. Jaroslav Hulvert a generální ředitel Ing. František Lambert. „Je krásné vidět takové množství spokojených dětí a jejich rodičů na jednom místě. Těší nás a jsme rádi, že jsme pomohli vyřešit závažné problémy v tolika rodinách,“ říká Ing. Lambert. „Setkání dětí a jejich rodičů pořádáme již po šestnácté a jsme rádi, že letošní pirátské aranžmá děti nadchlo“, dodává.